7.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotor i Santa Barbara planiraju proširiti saradnju

Foto Opština Kotor

Predsjednik Opštine Kotor, Vladimir Jokić i sekretarka Sekretarijata za kulturu, sport i društvene djelatnosti, Tatjana Kriještorac, primili su danas direktora Pozorišta u Santa Barbari, Džonatana Foksa.

Pobratimski gradovi Kotor i Santa Barbara (USA) tokom dosadašnje saradnje realizovali su brojne projekte iz oblasti sporta, muzike, gastronomije, pozorišta. Akcenat je na mladima, njihovoj mobilnosti, povezivanju, razmjeni i usavršavanju.

Tokom proteklih godina vaterpolisti PVK Primorac i VA Cattaro, imali su priliku da posjete Santa Barbaru i treniraju sa svojim vršnjacima, kao i da u više navrata ugoste u Kotoru mlade vaterpoliste iz pobratimskog grada.

Kotor Art u okviru svoje saradnje organizuje audicije za ostvarivanje stipendije za mlade muzičare kako bi svoje školovanje nastavili na Univerzitetu u Santa Barbari.

Kulinarska Akademija Gorana Milića omogućila je učenicima Resursnog centra “Dr Peruta Ivanović” da svoje kulinarske vještine usavršavaju u njegovom restoranu u Los Anđelesu, kao i mladima iz Santa Barbare da tokom ljetnih mjeseci rade i edukuju se u renomiranim restoranima i hotelima u Crnoj Gori.

Na današnjem sastanku iskazana je obostrana namjera da se ova saradnja proširi i na teatar, te se u bliskoj budućnosti može očekivati realizacija ove inicijative.

Najčitanije