20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotor – Izložba “Apstraktni dodir”

Izložba

Izložba slika Nemanje Vučkovića pod nazivom APSTRAKTNI DODIR biće otvorena u četvrtak 7. jula u 21 sat u Gradskoj galeriji.

Slike su rađene tehnikom ulje na platnu.

“ Nemanja Vučković (Surdulica, 1990) je slikar mlađe generacije.

Diplomiranirao je 2012.godine na Fakultetu primenjenih umetnosti u Nišu pri IUNP, a 2017. godine završio je master studije na slikarskom odseku i postao master likovni umetnik u klasi akademika Fehima Huskovića. Trenutno je na doktorskim studijama u oblasti slikarstva.

Imao je četrnaest samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu, a učesnik je preko trideset grupnih izložbi širom sveta. Boravio je na mnogim likovnim kolonijama i simpozijumima i izlagao je do sada na šest bijenala.

Njegova dela nalaze se u mnogim privatnim i javnim kolekcijama. Većina radova se zasniva na traženju veze između energije prirode i ljudske energije u trenutku stvaranja. Njegov rad se povezuje sa slikarima fovizma i apstraktnog ekspresionizma. Slika i izlaže već više od dvadeset godina. Član je ULUS-a od 2020 godine.

Njegova samostalna izložba u Galeriji Kuće legata bila je u nominaciji za Politikinu nagradu, za najbolju izlozbu u 2021” – stoji u najavi koja nam je proslijeđena iz Gradske galerije.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije