11 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotor: Maloljetnici kaznu mogu da “odrade” u svom gradu

Kotor – foto Boka News

Maloljetnici iz Kotora, koji počine lakša krivična djela, mjeru društveno korisnog ili humanitarnog rada, koju im odredi sud, moći će da “odrade” u svom gradu.

“Sporazum o sprovođenju posebne obaveze – društveno korisnog ili humanitarnog rada potpisali su u petak direktorica Komunalnog preduzeća Kotor, Miljana Đurišić i v.d. direktora JU Kulturni centar „Nikola Đurković“, Vladimir Bujišić, sa Stručnom službom Višeg suda u Podgorici”, navodi se u saopštenju Opštine Kotor.

Dodaju da je predsjednik FK Bokelj, Davor Kumburović, potpisao je sa Stručnom službom Višeg suda sporazum o uključivanju u sportske aktivnosti, što je prvi “put da neka sportska organizacija sa područja Kotora na ovakav način doprinese lokalnoj zajednici“.

Koordinatorka projekta je glavna administratorka u Opštini Marina Bjelja.

“Ugovorne strane su saglasne da je osnovni princip sporazuma najbolji interes maloljetnika, kako bi se kroz primjenu posebne obaveze uticalo na njegov pravilan razvoj i jačanje lične odgovornosti kako ubuduće ne bi činio krivična djela. Organizacija ili ustanova u kojoj se sprovodi društveno koristan ili humanitaran rad dužna je čuvati kao povjerljive informacije vezane za ličnost maloljetnika.

Maloljetnim učiniocima krivičnih djela sa područja naše opštine, koji su učinili lakša krivična djela, sada se od strane suda može izreći jedna od navedenih mjera, čime im se daje šansa da prebrode probleme, socijalizuju se i razviju konstruktivne obrasce ponašanja u budućnosti”, objasnila je Bjelja.

Najčitanije