23 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotor – Ministarstvu dostavili spisak nelegalnih deponija

Divlja deponija – Gume

Predstavnici opštinskih Službe za inspekcijske poslove i Komunalne policije Kotor nedavno su Ministarstvu turizma i zaštite životne sredine dostavili spisak svih nelegalnih deponija na području kotorske opštine.

Prema riječima načelnika Komunalne policije Zorana Vučinovića, spisak je uz propratni materijal o kapacitetima pomenutih „divljih deponija” i drugim detaljima, dostavljen na zahtjev resornog ministarstva. „U pitanju je cijeli potez, počevši od Lovanje do rubnih djelova opštine, zaključno sa dijelom iznad Risna” – kaže Vučinović i dodaje da se ove aktivnosti realizuju u okviru pripreme ovogodišnje turističke sezone.

Na pitanje zbog čega se građevinski šut i drugi sličan materijal odlaže na pojedinim placevima na području opštine Kotor, Vučinović odgovara da je najvjerovatnije u pitanju „nivelacija terena. Ne radi se o nelegalnom deponovanju već o pripremi za građevinske radove. Ta nivelacija terena podrazumijeva dobijanje posebnog elaborata od strane nadležnog ministarstva” – kaže Vučinović i dodaje da je činjenica da se na području opštine susrećemo sa „nelegalnim deponovanjem”.

On podsjeća da na području opštine Kotor ne postoji legalna deponija za odlaganje građevinskog otpada.

Najčitanije