18 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotor na listi 20 najboljih Evropskih destinacija za 2021. glasanje do 10. februara

Kotor – foto Ranko Maraš

Evropska organizacija European Best Destination i ove je godine organizovala izbor za najbolju evropsku destinaciju, a na popisu se među nominovanih 20 destinacija, našao i Kotor.

Destinacije, osim Kotora, koje su ove godine u izboru su Cavtat, Beč, Rim, Kefalonija, Pariz, Lofoten, Kanarski otoci, Gibraltar, Kapri, Kornval dolina rijeke Dordogne, Tahiti, dolina rijeke Soče, Tubingen, Kapadokija, Gent, Sibiu, Braga i Firenca. Glasanje se odvija putem poveznice do 10. februara https://www.europeanbestdestinations.com/european-best-destinations-2021/

Ova organizacija  dodjeljuje i pravo korištenja loga „ European Safest Destinations 2021“ destinacijama s  malom incidencijom Kovida-19, a s obzirom na dobru epidemiološku situaciju od samih početaka pandemije, Kotor je dobio i ovu vrijednu oznaku, odnosno pomoć i alat za promociju destinacije.

Portal European Best Destinations je organizacija sa sjedištem u Briselu, a glavne aktivnosti organizacije uključuju promociju evropske kulture i turizma. Obraćajući se publici putem onlajn-kanala, portal ima važnu ulogu u promociji Evrope kao broj jedan destinacije u svijetu, a nudi i turističke informacije za više od 355 evropskih destinacija.

Najčitanije