17.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotor na listi najljepših malih gradova u Evropi

Kotor

Poznata internet stranica World Atlas sastavila je listu najljepših malih gradova Evrope, a među njima se našao i Kotor.

Zidinama opasan Stari grad Kotor, šetnja kaldrmom nalik lavirnitu unutar istorijske tvrđave, različini istorijski uticaji samo su od nekih razloga što se Kotor našao na listi najljepših malih gradova u Evropi.

– U centru grada postoji mješavina drevne arhitekture i modernih sadržaja. U svakom trenutku stepenicama se možete popeti do brojnih vidikovaca sa kojih se pruža pogled na Bokoktorski zaliv i okolne planine – navode iz World Atlasa.

Zabava, kažu, ne prestaje ni izvan zidina gdje preporučuju kupanje u moru, ali i dobru hranu.

Kako navode, Crna Gora se često zanemaruje zbog lokacija u Hrvatskoj gdje je snimana Igra prestola. Iz World Atlasa preporučuju posjetiocima da se umjesto toga ipak odluče za Kotor.

Kada je riječ o zemljama regiona, na listi se našao i Bled, a među najljepšim malim gradovima su i Wengen i Zermatt iz Švajcarske, Cassis iz Francuske, Český Krumlov iz Češke, Edam iz Holandije, Dingle iz Irske, Port Isaac iz Velike Britanije, Taormina iz Italije, te Cheget iz Rusije.
Kompletnu listu pogledajte OVDJE.

Najčitanije