23.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotor – “Neovlašćeno lice” iz presude Upravnog suda sazvalo sjednicu SO za ponedjeljak

Kotor opština

Nova većina u Skupštini Opštine Kotor koju čine DPS, SD, HGI , LP i dosadašnja odbornica SDP Bruna Lončarević, odlučila je da sama zakaže nastavak sjednice SO  na kojoj su oni 24.aprila već smijenili gradonačelčnika Kotora Vladimira Jokića (Demopklrate).

Takvu njihovu tadašnju odluku međutim, u međuvremenu je kao nezakonitu poništio Upravni sud Crne Gore pa se Jokić u punom kapacitetu vratio na dužnost gradonačelnika.

Neazdovoljni takvim ishodom, iz DPS, SD, LP i HGI podržani Lončarevićkom koja im obezbjeđuje odlučujući, 17-ti glas u 33-članom kotorskom parlamentu, od predsjednice SO Dragice Perović (DSS) zatražili su da zakaže nastavak te sjednice, pozivajući se na nalaz Upravnog suda da je ona bila legalno prekinuta, te da su oni naknadno nezakonito, tokom trajanja prekida sjednice, smijenili Jokića.

Perović je to glatko odbila smatrajuči da je presuda Upravnog suda stavila tačku na tu sjednicu, pa je nakon njene odluke da ne zakaže nastavak XIX sjednice na kojoj bi se opet raspravljalo o razrješenju predsjednika Opštine, nova skupštinaka većina  juče odlučila da sama zakaže nastavak tog zasijedanja za ponedjeljak 24.jun u 10 časova.

Uz dopis koji je danas u ime SO Kotor  uputio Jokiću i Perovićevoj i potpisao kao “predsjedavajući”, šef kluba odbornika DPS Željko Avramović im je dostavio i predlog odluke o razriješenju gradonačelnika. Avramović je inače, predsjedavao i nelegalnim nastavkom te sjednice 24.aprila nakon što ju je predsjednica SO Dragica Perović zvanično prekinula zbog potreba konsultacije sa Ministarstvom javne uprave. Upravni sud je u svojoj odluci od 7.juna kojom je vratio Jokića na funkciju, to Avramovićevo predsjedavanje ocijenio nezakonitim i konstatovao da je “nastavkom sjednice rukovodilo neovlašćeno lice“, te da su DPS, SD, HGI i Lončarevićka smjenu Jokića izveli uz kršenja zakona o lokalnoj samoupravi i zakona o upravnom postupku.

Izvor:S.L

Najčitanije