15.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotor – pothodnik će biti završen do 13. jula

Kotor

Iz kotorske lokalne samouprave najavljen je skori završetak projekata  očuvanja kulturne baštine, a do 13. jula očekuje se i završetak pothodnika koji će povezivati rivu i Stari grad.

Radovi na pothodniku idu svojim tokom, pa se očekuje da će se završetak radova poklopiti sa Danom državnosti. Predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović je najavio i okončanje radova na šetnjici od citadele do Ljetnje pozornice.

“Šetnjica je u završnoj fazi sa svim mobilijarom, radi se na zelenim površinama, kao i klupama i rasvjeti. U toku su konzervatorski radovi, odnosno, uređenje šetnice od Gurdića do same citadele. To će biti jedna nova ponuda grada Kotora, i jedan drugačiji pristup svemu onome što nam je ostavljeno u naslijeđe”, poručio je prvi čovjek Kotora.

Kotor

Da lokalna samouprava ulaže sredstva u projekte rekonstrukcije i očuvanja kotorske kulturne baštine saglasan je i direktor Direkcije za uređenje i izgradju Kotora Zoran Mrdak.

“Poslije ovih aktivnosti slijede aktivnosti po pitanju održavanja kulturne baštine. Ulažemo velika sredstva, pravimo velike projekte i posvjećujemo veliku pažnju sanaciji gradskih bedema”, rekao je Mrdak.

Prema njegovim riječima, slijede i projekti sanacije ugroženih djelova zidina, sa analizama šetne staze.

“Pravimo sve buduće projekte, vodimo računa o čistoći bedema, njihovoj restauraciji. Mnogo ulažemo jer je u pitanju gradsko jezgro, naša kulturna ostaviština”, kazao je on.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije