24.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotor – Proslava stogodišnjice VPK Primorac i FK Bokelj na Trgu od oružja (FOTO)

U Kotorskom Starom gradu, na Trgu od oružja na spektakularan način obilježen je jubilej, stotinu godina postojanja VPK Primorac i FK Bokelj. U prigodnom programu i fešti uživali su kotorani ali i brojni turisti.

Nakon intoniranja državne himne i nastupa Gradskog hora prisutnima se obratio predsjednik Opštine Vladimir Jokić koji je najavio skoru rekonstrukciju otvorenog bazena ali i gradskog fudbalskog stadiona. On je najavio i formiranje košarkaškog kluba.

“Košarkaški klub koji uspostavljamo neće biti produkt naše lokalne pameti već će ga voditi proslavljeni trener Zvezdan Mitrović” istakao je on.

Ministar sporta u Vladi Crne Gore Vasilije Laalošević kazao je da je malo gradova u bivšoj Jugoslaviji pa i šire koji se mogu podičiti sa ovakva dva jubileja  i najavio da će ovo ministarstvo dati doprinos u poboljšanju sportske infrastructure u gradu.

Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević kazao je da su prvih sto godina ova dva kluba protkani stvaranjem generacija i igrača koji su obilježili domaću i međunarodnu sportsku scenu.

Bokelj Primorac 100 godina – foto CG News

“FK Bokelj je tokom svojih stotinu godina postojanja dao svoj doprinos prepoznavanju grada van okvira naše zemlje. FK Bokelj je za svo vrijeme postojanja bio kuća otvorenih vrata za sve fudbalske zaljubljenike iz Kotora, ali i iz obližnjih gradova”, istakao je Savićević.

Okupljene su pozdravili i predsjednik Skupštine Primorca Dušan Davidović kao i predsjednik Bokelja dr Davor Kumburović kome je predsjednik FSCG Dejan Savićević uručio i prigodnu plaketu i dres, povodom stogodišnjice kluba.

Tokom večeri prikazan je film o Primorcu autora Dušana Vulekovića kao I film o FK Bokelj autora Ljuba Jovovića.

Nakon projekcija, bini su se približila djeca iz kotorskih klubova,sa plavo bijelim balonima i rođendanskom tortom,koju su presjekli legendarni fudbaler i jedan od čelnika Bokelja Dejan Ognjanović i kapiten Primorca Marko Gopčević.

Bokelj Primorac 100 godina – foto CG News

Nakon toga na gradskoj rivi uslijedio je spektakularan vatromet i bakljada navijačke grupe Beštije što je dalo poseban pečat trodnevnoj proslavi jubileja.

Program,koji je vodio Bane Žugić, nastavljen je nastupom Tamare Živković i benda Nitro koji su izvodili kotorske i karnevalske pjesme.
Organizatori trodnevne manifestacije “Vijek sporta u Kotoru” su opština Kotor, Turistička organizacija grada I NVO Beštije.

Obilježavanje stogodišnjice postojanja Primorca i Bokelja ovime nije završeno,već je planirano da se prigodni programi organizuju i tokom novembra,kada grad bude slavio svoj dan.

Izvor:CG News

Najčitanije