13.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotor – Carevićevom sinu zadržavanje do 72 sata, građani ispred ODT, pojačano prisustvo policije

22,25 sati

Milanu Careviću, sinu gradonačelnika Budve Marka Carevića, određeno je zadržavanje do 72 sata dok se ne saslušaju ostali svjedoci događaja u kojem je navodno napao policajca.

On je večeras nakon 22 sata, pošto mu je završeno saslušanje, izveden iz Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru pod pratnjom policije.

Advokat Milana Carevića, Dražen Medojević je kazao da se u večerašnjem saslušanju pokazalo da Milan Carević nije uradio to što mu policija stavlja na teret, te da to pokazuje i video snimak incidenta u Budvi.

On je izrazio očekivanje da će ga istražni sudija već sutra tokom dana, nakon saslušanja ostalih svjedoka, pustiti da se u daljem postupku brani sa slobode.

Nakon izlaska mlađeg Carevića iz zgrade Tužilaštva okupljeni su se, uz skandiranje “Milo lopove” mirno razišli. Većina njih vratila se za Budvu gdje će,, kako kažu, nastaviti da protestuju pred zgradom Opštine.

Ranije…

Pred zgradom Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru okupilo se više stotina građana u znak podrške Milanu Careviću, sinu budvanskog gradonačelnika Marka Carevića. Njemu je u 20 sati počelo saslušanje.

Kordon policajaca sa zaštitnom opremom stao je ispred ulaza u zgradu Tužilaštva.

Anđa Radovanović, skoro imenovana u ODT Kotor je postupajući tužilac.

Kotor večeras

Iako je ispred zgrade ODT u Kotoru bilo pojačano prisustvo policije, oko 21 sat pristiglo je još 30-tak policajaca u opremi za razbijanje demonstracija.

To su okupljeni popratili zvižducima i skandiranjem “i da vas je dvaput više, sloboda se ovdje piše” i pjesmom “Dobro došli, kićeni svatovi”, “Ustala je Crna Gora, svetinja se branit mora”, “Nema kralja, nema Tita, sad se ovdje Bato pita”, pjevaju okupljeni i skandiraju “Milo, lopove”.

Ispred ODT Kotor

Oni se ništa ne pitaju, njima je samo posao da biju- prokomentarisao je Marko Carević današnje ponašanje policije.

Među okupljenima su i Nikola Jovanović, šef kabineta Carevića, menadžer Opštine Budva Milo Božović i Maden Mikijelj, sekretar za investicije u Opštini Budva, kao i više odbornika i funkcionera DF iz Kotora i Budve.

Carević i Komnenović u Kotoru- foto S.L.

Tu su i funcioneri građanske liste “Narod pobjeđuje” iz Tivta.

Ranije danas bivši šef budvanskoh lokalnog parlamenta, Đorđije Vujović pozvao je građane da dođu ispred zgrade ODT Kotor kako bi dali podršku Milanu Careviću.

Za to jer organizovan i prevoz iz Budve.

baba uhapšenog Carevića ispred Tužilaštva u Kotoru

Ispred Tuźilaštva je i 76-godišnja Milica Carević, majka budvanskog gradonačelnika i baba uhapšenog Milana Carevića.

Među okupljenima je i više sveštenika Mitropolije crnogorsko-primorske.

Carević: Mi smo legitimno izabrana vlast i mi legitimno sutra idemo na posao

“Mi smo legitimno izabrana vlast i mi legitimno sutra idemo na posao. Nadamo se da će se ovi uljezi urazumiti i da će policija koja ih je ns silu uvela, dozvati se pameti i početi da radi svoj posao po zakonu i da će legitimnim predstavnicima naroda omogućiti da rade svoj posao. Nadam se da će policija shvatiti da su danas prekršili svoja ovlašćenja i zakon, pogazili Ustav a da su oni narodna policija koja bi upravo to trebalo da štiti. Očekujem da shvate da se oni finansiraju od strane svih poreskih obveznika i da treba da rade upravo u njihovom interesu – svih građana koji ih plaćaju i da poštuju Ustav i zakon, a ne da ga grubo krše zarad političkih potreba i štite jednu lopovsku i kriminalnu organizaciju koja ih je poslala da ovako brutalno napadaju nas zaposlene u Opštini Budva”- kazao je novinarima pred povratak za Budvu, Marko Carević.

Izvor:S.L

Najčitanije