20 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotor – sve više kruzera

Kotor foto Boka News

Od početka godine, u Luku Kotor su uplovila 103 broda, što je za četvrtinu više u odnosu na prošlu godinu.

“U Kotoru trenutno boravi 5.200 turista, što je devet odsto više u odnosu na isti dan 2018. godine. Broj putnika koje su doveli brodovi koji su uplovili u kotorsku luku od početka godine do danas iznosi više od 150.000. Riječ je o putnicima koji u okviru izleta koje su im organizovale agencije posjećuju i druge destinacije (Cetinje, Budvu, Lovćen), tako da samo dio njih pripada izletnicima koji su posjetili Kotor”, saopštila je TO Kotor.

Ljetnja turistička sezona u Crnoj Gori uveliko je počela, svakodnevno se povećava i broj turista, a samim tim i prihodi od turizma, pokazuju zvanični podaci nacionalne i lokalnih turističkih organizacija.

Luka kotor foto Boka News

Nakon kišnog maja, lijepo vrijeme u junu značajno je popravilo početak ljetnje sezone na crnogorskom primorju. Hotelski kapaciteti u Budvi, Baru, Ulcinju, Herceg Novom, Kotoru i Tivtu svakim danom sve su popunjeniji, a na crnogorskim drumovima već se stvaraju velike kolone vozila, koje ukazuju da je sezona uveliko u jeku, piše Anadolija.

Podaci Nacionalne turističke organizacije (NTO) pokazuju da u Crnoj Gori trenutno boravi oko 90.000 turista, što je osam odsto više u odnosu na isti prošlogodišnji period.

Od početka godine najbrojniji su turisti iz Njemačke, kao i turisti iz Srbije, Albanije i Rusije.

Da je turizam glavna privredna grana Crne Gore, pokazuju podaci Centralne banke Crne Gore. Prihodi od inostranih turista u prvom kvartalu tekuće godine iznosili su oko 47 miliona eura, što predstavlja rast od 7,9 posto u odnosu na isti period prošle godine.

Najčitanije