18 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotor – Tradicionalnim NVO po 50 odsto sredstava

Kotor – foto Boka News

Nevladinim organizacijama (NVO) koje imaju poseban status za Opštinu Kotor – Bokeljska mornarica, Gradska muzika Kotor i Srpsko pjevačko društvo (SPD) „Jedinstvo” – iz opštinskog budžeta je za 2020. godinu dodijeljeno po 6.171,5 eura.

Komisija za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama u opštini Kotor odluku za tradicionalne NVO donijela je jednoglasno.

Budžet za tradicionalne NVO za 2020. godinu iznosi 37.031,92 eura, odnosno 12.343,97 po svakoj organizaciji. Međutim, imajući u vidu novonastalu situaciju koju je izazvala epidemija Kovid-19, komisija je odlučila da tradicionalnim nevladinim organizacijama isplati 50 odsto od navedenih sredstava. Budući da usled mjera usvojenih radi sprečavanja epidemije, ove tradicionalne NVO nisu realizovale, niti su bile u mogućnosti da realizuju svoje programe, piše u odluci Komisije za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama

Tri tradicionalne NVO, inače, ne konkurišu putem projekata, većim im se sredstva dodjeljuju na osnovu podnijetih izvještaja, planova i programa.

Najčitanije