24.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotor – Uhvati film Montenegro 5. i 6. marta

Uhvati film

Prvi Internacionalni filmski festival „Uhvati film Montenegro“ biće održan 5. i 6. marta u Kotoru, navodi se u saopštenju. Festival organizuje nevladino udruženje „Art 365“ u partnerstvu sa Udruženjem mladih sa hendikepom Crne Gore i uz podršku Ministarstva kulture Crne Gore i Opštine Kotor. 

Festival su podržali i Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor, Kulturni centar Novi Sad, kao i partnerske organizacije iz regiona Parnas Novi Sad, Udruga Spirit Rijeka i Partner Banja Luka.

Filmski festival „Uhvati film“ dio je regionalne mreže Filmski festival „Uhvati sa mnom ovaj dan/Uhvati film“, koji se proteklih 16 godina održava u Novom Sadu, Rijeci i Banja Luci, a od ove godine i u Crnoj Gori.

Na festivalu će, kako su najavili, biti prikazano 16 filmova iz više zemalja (Japan, Italija, Argentina, Španija, Slovenija, Hrvatska, Turska, Rusija, Njemačka, Srbija).

Japanski kratki film „WHEELCHAIR DANCER“ otvara prvi filmski festival, navodi se u saopštenju.

Projekcijama prethode Panel diskusije o participaciji OSI u kulturi, o pristupačnosti institucijama, ali i sadržajima, kao i na koji način se OSI prikazuju u filmovima i u medijima.
Panel diskusije biće, kako su najavili, organizovane u Kotoru danas u 12 sati u Galeriji solidarnosti u Starom gradu.

Svečano otvaranje festivala, projekcije filmova i diskusije planirane su danas u 16 sati u kinu Boka, kao i sjutra u 12 sati.

Gosti festivala i panelisti biće predstavnici javnog sektora, medijskih kuća, umjetnici, predstavnici nevladinih udruženja, kako iz zemlje, tako i iz inostranstva, zaključeno je u saopštenju.

Najčitanije