17.4 C
Kotor

Slušaj online radio

KotorArt Don Brankovi dani muzike organizuje novi festival Wild Beauty Art

Sa pressa KotorArt arhiv Boka News

Novi umjetnički festival Wild Beauty Art, održaće se na Žabljaku uz podršku Ministarstva turizma i održivog razvoja i Turističke organizacije Žabljaka. Kroz ovaj projekat, ekipa koja stoji iza KotorArta pruža još aktivniji doprinos u pozicioniranju Crne Gore kao turističke destinacije koja nudi najkvalitetnije umjetničke i kulturne sadržaje, ne samo u Kotoru i drugim primorskim mjestima, već ove godine i na śeveru Crne Gore, tačnije na Durmitoru.

Vođeni sopstvenim osamnaestogodišnjim učincima kroz aktivnosti KotorArta, koji su rezultat promišljanja o mjestu i važnosti kulture i umjetnosti u našem društvu, te podstaknuti osvojenom nagradom Wild Beauty Award za najbolju manifestaciju 2018. godine, odlučili smo se da uz pomoć entuzijasta i poštovalaca pokrenemo festival ili bolje reći  koncept – platformu pod nazivom Wild Beauty Art. Sa vizijom Crne Gore kao jedinstvenog mjesta gdje se prožimaju “divlja“ priroda i vrhunska umjetnost, ova platforma kao jedan od ciljeva ima da umjetnički „oživi“ i dopuni kulturnim sadržajem mjesta koja su jednoznačno doživljena kao “prirodna ljepota”. Na ovaj bi se način, na vrlo kompetitivnom tržištu regiona, Crna Gora strateški mogla snažnije pozicionirati i brendirati kao mjesto gdje se božanski prirodni pejzaži prepliću sa vrhunskom klasom umjetničkog sadržaja. Svjesni smo da je u pitanju dugotrajan proces za koji smo naoružani znanjem, iskustvom, strpljenjem, željom za prosperitetom i ljubavlju za ovo neponovljivo parče planete koje zovemo Crnom Gorom. Uz visok umjetnički i produkcioni nivo koji se vezuju za KotorArt, sigurni smo da ćemo i kroz ovaj projekat nastaviti doprinositi pozitivnoj promjeni, razvoju i nadogradnji umjetničke, kulturne i turističke ponude naše države, mijenjajući istovremeno i svijest domicilnog stanovništva o važnosti umjetnosti na našem putu ka elitnom društvu prosperitetnih nacija  – istakao je Ratimir Martinović, direktor KotorArta.

Durmitor

Ovogodišnji Wild Beauty Art je fokusiran na Durmitor i Žabljak i trajaće  od 19. do 23. avgusta, sa planiranim programima na Crnom jezeru, ali i na Savinom kuku i drugim lokacijama u prirodi. Planirani programi pažljivo su osmišljeni kao spoj vrhunskog umjetničkog kvaliteta i muzičkih djela prijemčivih široj publici, kako domaćoj tako i inostranoj. Pored nastupa nekoliko sastava mlađih muzičara, kao tri centralna događaja na jezeru, predviđeni su nastupi Crnogorskog dua gitara, sa gitaristima Srđanom Bulatovićem i Darkom Nikčevićem, koji će svirati svoje originalne obrade tradicionalnih crnogorskih pjesama; nastup vodećeg džez sastava iz Mađarske Bágyi Balázs New Quartet; kao i klavirski resital jednog od najrenomiranijih pijanista današnjice, profesora na Univerzitetu u Majamiju, Kemala Gekića.

Najčitanije