19.5 C
Kotor

Slušaj online radio

KotorArt Kamerni ansambl premijerno na festivalu

KotorArt kamerni ansambl

Festival KotorArt formirao je novi festivalski kamerni sastav koji će raditi pod umjetničkim vođstvom klarinetiste Petra Garića. Koncert KotorArt kamernog ansambla biće organizovan u petak, 06. avgusta, u Crkvi Sv. Duha, sa početkom u 21.30 časova. Članovi ovog ansambla su pored Garića i drugi istaknuti umjetnici, vođe pulteva Crnogorskog simfonijskog orkestra: flautistkinja Marija Đurđević Ilić, fagotista Antonio Nesevski, kao i oboistkinja Ivana Dakić i hornista Nikola Ćirić.

Na programu koncerta novog korpusa muzičara kojima će se  na ovom koncertu pridružiti i pijanista, generalni i umjetnički direktor Festivala Ratimir Martinović, naći će se djela Ligetija i Pulanka kao i umjetničke obrade tradicionalnih crnogorskih melodija, čije su aranžmane uradili crnogorski kompozitori, Nina Perović i Ivan Marović.

KotorArt  se izdvaja po praksi formiranja sopstvenih ansambala. Dugi niz godina, publika uživa u izvođenjima djela klasične i savremene muzike od strane Festivalskog orkestra KotorArta, kao i KotorArt trija. Porudžbine novih kompozicija i na taj način stvaranje kulturne baštine Boke i Crne Gore, takođe su značajno programsko obilježje festivala.

Detalji svih programa i učesnika se mogu naći na zvaničnom sajtu festivala, www.kotorart.me a ulaz za sve događaje je slobodan. Zbog ograničenog broja publike, obavezna je registracija na protokol@kotorart.me ili 069/37-35-37 (od 09 do 14h) Registracija je moguća najranije tri dana, a najkasnije 24h prije početka programa.

Najčitanije