16.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotorski bazen – radovi godinama u završnoj fazi, ali nikako da ih završe…

Rekonstrukcija bazena Kotor – foto Uprava javnih prihoda

Zatvoreni bazen u Kotoru nije u funkciji od 21. marta 2017. godine, kada su startovali radovi na sanaciji ovog sportskog objekta, sa tada objavljenim rokom od 120 radnih dana.

Međutim, bazen je do danas van funkcije.

Direktor Uprave javnih radova, Boro Lučić, i predsjednik Opštine Kotor, Vladimir Jokić, sa saradnicima, obišli su juče gradilišta zatvorenog bazena „Nikša Bućin“ i sportske sale i tom prilikom dogovorili dalje korake u cilju nastavka realizacije ovih kapitalnih projekata.

Na radnom sastanku sa predstavnicima izvođača radova i stručnog nadzora nad rekonstrukcijom zatvorenog bazena istaknuto je da su radovi u završnoj fazi, te da je neophodno da uporedo počne i priprema za postupke testiranja termotehničkih sistema i tehničkog prijema, kao neophodnog uslova za izdavanje upotrebne dozvole.

Izvođač radova je informisao direktora Lučića i predsjednika Jokića da su u toku finalne aktivnosti u unutrašnjosti objekta i uređenje terena, tako da se može očekivati da uskoro počne i probno puštanje u rad instaliranih sistema.

Podsjetimo, Ppojektantska procjena radova na bazenu, koji se finansiraju iz državnog kapitalnog budžeta preko Uprave javnih radova Crne Gore iznosila je 4,5 miliona eura.

Bazen „Nikša Bućin” otvoren je 1984. godine, a sagrađen je solidarnošću građana Kotora.

Rekonstrukcija bazena – foto Uprava javnih prihoda

Obišli i sportsku salu čija je izgradnja počela prije deceniju…

Tokom obilaska sportske sale, čija je izgradnja počela prije 10 godina, dogovoreno je da se preduzmu svi potrebni koraci, kojima će biti definisan dalji pravac djelovanja kada je riječ o realizaciji ovog projekta.

Tema razgovora direktora Lučića i predsjednika Opštine Jokića, između ostalog, bila je i rekonstrukcija lokalne saobraćajnice kroz Gornji Grbalj, na dionici od Lastve Grbaljske do Stare Fortece, procijenjene vrijednosti 560.000 eura, koju je lokalna uprava kandidovala za realizaciju u okviru kapitalnog budžeta. Pored rekonstrukcije kolovoza, projektom je obuhvaćeno proširenje nekoliko mostova i podizanje potpornog zida, a posebno je značajna kao alternativni putni pravac za vrijeme planirane izgradnje bulevara na jadranskoj magistrali.

 

Najčitanije