21 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotorski bazen u funkciji od kraja avgusta

Kotorski bazen

Predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović obišao je danas zatvoreni bazen “Nikša Bućin” na kojem je u toku rekonstrukcija. Kako je saopšteno iz Kabineta predsjednika rekonstrukcija će biti završena do kraja avgusta.

“Izrazio bih zadovoljstvo današnjim obilaskom bazena, jer se konačno ušlo u jednu stabilnu i dinamičnu fazu izvođenja radova. U toku je zastakljivanje površina sa istočne i zapadne strane, a montiraju se i krovne konstrukcije, odnosno plafon na bazenu. Polovinom sljedeće sedmice stiže keramika iz Italije, a asfaltni radovi će se izvoditi i u avgustu”, kazao je Aprcović.

Kotorski bazen

Izvršni direktor “Neimar inžinjering-a” Dejan Gardašević je kazao da je stigao kancelarijski namještaj kao i oprema za teretanu.

“Finalizuju se zanatski radovi. Pored postavljanja spuštenog plafona iznad školjke bazena, izvode se i termotehnički radovi, kao i elektroizolacija-rasvjeta, ozvučenje, ventilacioni kanali i ventilacije. Druga grupa radnika završava gletovanje podtribinskih prostorija, a na istočnoj i zapadnoj strani bazena radi se fasada. Postavljanjem podnog grijanja, hidroizolacije košuljice i spuštenog plafona steći će se uslovi za postavljanje keramike koje se planira 10. jula”, kazao je Gardašević.

Podsjetimo, zatvoreni bazen u Kotoru nije u funkciji više od tri godine, tačnije od 21. marta 2017. godine, kada su startovali radovi na sanaciji ovog sportskog objekta, sa tada objavljenim rokom od 120 radnih dana. Međutim, bazen je do danas van funkcije.

Projektantska procjena radova na bazenu, koji se finansiraju iz državnog kapitalnog budžeta preko Uprave javnih radova Crne Gore iznosi 4,5 miliona eura. Bazen „Nikša Bućin” otvoren je 1984. godine, a sagrađen je solidarnošću građana Kotora.

Najčitanije