7.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotorski gimnazijalci uspješni na takmičenju “Olimpijada znanja” u Podgorici

Foto Gimnazija Kotor

Na takmičenju “Olimpijada znanja” učenika osnovnih i srednjih škola Crne Gore iz matematike i prirodnih nauka, koje je održano u Podgorici, učenici Gimnazije Kotor, Đorđe Perišić iz matematike, Stefan Popović i Nikola Kovač iz hemije, Daniil Zakoyan iz biologije i Marko Petrović iz informatike, postigli su zapažene rezultate.

U kategoriji prvih razreda Đorđe Perišić je osvojio 1.mjesto iz matematike, mentor profesorica Jelena Vukšić, dok je Stefan Popović osvojio 3.mjesto iz hemije, pod mentorstvom profesorice Ruže Soldo.

Veoma smo ponosni na naše učenike i nadamo se da će njihovi uspjesi biti motivacija i drugim učenicima da istaknu svoje znanje kroz učešće na takmičenjima sledeće godine, saopšteno je danas iz Gimnazije Kotor.

Takmičenje je organizovao prirodno-matematički fakultet UCG i Društvo matematičara i fizičara Crne Gore, a pod pokroviteljstvom Rektora Univerziteta Crne Gore, Crnogorske akademije nauka i umjetnosti i kompanije doMEn.

Kako organizatori ističu, takmičenje ima za  cilj popularizaciju prirodno-matematičkih nauka, kao i potrebu stalnog podsticanja darovitih učenika da razviju i iskažu svoj talenat.

Najčitanije