21 C
Kotor

Slušaj online radio

Kroz EU projekat “Wonder” ugovorena rekonstrukciju dječijeg igrališta u parku Leopolda Mandića

HN

Turistička organizacija Herceg Novi konstantno, kroz redovno poslovanje, radi na različitim oblicima diverzifikacije ponude i unaprjeđenju boravka turista. Između ostalog,  podizanje atraktivnosti destinacije postiže se  oplemenjivanjem lokacija primamljivim sadržajima za boravak na otvorenom. U skladu s tim, a u  cilju jasnijeg prepoznavanja grada kao destinacije pogodne za  djecu, kroz EU projekat “Wonder”, potpisan je ugovor za rekonstrukciju dječijeg igrališta u parku Leopolda Mandića, u centralnoj urbanoj zoni Herceg Novog, uz Njegoševu ulicu. Ugovorena vrijednost radova je 19 800 €.

Sagledavajući postojeće stanje igrališta, a zbog uređenja i dodatnog podizanja atraktivnosti mikrolokacije, ugovoreno je da se sa ovog prostora uklone plastične oštećene, a postavi jedna veća drvena kombinovana sprava koja se sastoji od kućice, ljuljaške, tobogana i penjalice i specijalizovana je za upotrebu na javnim površinama,. Podloga igrališta biće dodatno prilagođena planiranoj spravi i obezbjediće se ugradnjom gumenih ploča.  Sve će biti postavljeno u skladu sa EU sigurnosnim i ekološkim standardima za ovakvu vrstu opreme za djecu na otvorenom.
Dimenzije planiranog igrališta su 880x310x400 a u istom vremenuskom intervalu moći će ga koristiti 7 do 8 djece.
Izgled planirane kombinovane sprave
Tehnička dokumentacija za predlog rekonstrukcije dječijeg igrališta urađena je u saradnji sa Agencijom za izgradnju i razvoj Herceg Novog, na inicijativu MZ Herceg Novi,  a na osnovu odobrenja koje je izdao opštinski Sekretarijat za komunalne djelatnoasti, ekologiju i energetsku efikasnost.
Ovo je još jedna u nizu aktivnosti koje  Turistička organizacija Herceg Novi sprovodi kroz EU projekat Wonder u cilju prepoznavanja destinacije kao pogodne za boravak djece i porodica. Projekat je odobren 2019. u okviru programa Adrion i službeno će  trajati do 31.01.2023.

Najčitanije