32.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Kultna djela galerije „New Moment“ u Porto Montenegru

2015 08 Izlozba visual final

Beogradska galerija „New Moment“ svečano će otvoriti izložbu umjetničkih radova pod nazivom „NEW Horizons“ (Novi horizonti), u utorak 1. septembra u 21 sat, u Zbrici pomorskog nasljeđa Porto Montenegra u Tivtu. Izložba nudi presjek najboljih djela regionalnih autora, a njeni posjetioci imaće jedinstvenu priliku da vide slike, crteže i grafike istaknutih savremenih umetnika različitih orijentacija koji su stvarali u drugoj polovini 20. i početkom 21. vijeka, među kojima su Petar Lubarda, Edo Murtić, Dušan Džamonja, Ljuba Popović, Vladimir Veličković, Erro, Jože Ciuha, Halil Tikveša, Petar Omčikus, Era Milivojević, Dejan Kaluđerović, Ivan Grubanov, umjetnička grupa IRWIN i drugi.

„Galerija „New Moment“ teži da postane savremena institucija koja će njegovati i pomagati umjetnost i umjetnike, a manje će se zasnivati na komercijalnim projektima. Stalna postavkIzložba je prodajnog karaktera i dopunjavaće se odabranim djelima afirmisanih domaćih, regionalnih, svjetskih, ali i mladih autora.“- istakao je vlasnik te galerije Lazar Sakan, koji će i svečano otvoriti izložbu u Porto Montenegru.

Galerija „New Moment“ osnovana je 2001. godine u Beogradu, a ljubiteljima umjetnosti poznata je po ekskluzivnim postavkama najvećih svjetskih umetnika poput Dalija, Pikasa, Matisa, Vorhola, ali i po tome što prepoznaje i afirmiše mlade stvaraoce regiona.

Izvor:S. L.

Najčitanije