13.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Kup oslobođenja Herceg Novog 2019.

Regata Herceg Novi

Jedriličarski klub “Jugole Grakalić” organizuje regatu Kup oslobođenja Herceg Novog 2019. za klase Optimist i Laser, koja se održava u subotu 19. i nedelju 20. oktobra u akvatorijum hercegnovskog zaliva.

Učešće su najavilli jedriličari iz JK Delfin, JK Lahor i JK Jovo Dabović. Planirano je da se odjedri pet regata, a kup je važeća ukoliko se odjedri najmanje jedna. Prvi start je planiran u subotu u 11 sati. Za sve klase jedrilica Porto Montenegro Yacht Club u subotu organizuje Regatu PMYC u akvatorijumu tivatskog zaliva.

Krstaško jedrenje ovog vikenda ima predstavnika u inostranstvu. Jedrilica “Shining” i skiper Miloš Radonjić sa posadom, nakon izuzetnog uspjeha na čuvenoj regati Barcolana, na poziv organizatora  ovog vikenda učestvuje na regati  Venice Hospitality Challenge u Veneciji, Italija.

Da podsjetimo da su osvojili drugo mjesto u generalnom plasmanu i prvo u klasi na  regati Barcolana koja se proteklog vikenda održala u Trstu, Italija. Na Barcolani su jedrili Novljanka Jana Radan, ona je bila član internacionalne ženske posade, i Tivćani Ilija Belan i Rino Tripović koji su jedrili na jedrenjaku na regati Barkolana Classic.

A kako sve polazi od klase Optimist, važno je napomenuti da je JK Lahor protekle nedelje zebilježio značajne rezultate i u ovoj klasi. Vanja Strahinja se izborila za treće mjesto u klasi Optimist u konkurenciji djevojčica do 12 godina na regati u Dubrovniku u organizaciji JK Orsan, na kojoj jedre najbolji jedriličari Hrvatske.

Najčitanije