20 C
Kotor

Slušaj online radio

Lastovska riva još nije dočekala sanaciju, i ne zna se kad će…

Na press konferenciji Turističke organizacije Tivat, održanoj u četvrtak, na konstataciju i pitanje Boka News-a, da su mještani i turisti nezadovoljni izgledom šetališta i rive u Donjoj Lastvi, i kada će se pristupiti uređenju i sanaciji istih, predsjednik Opštine Siniša Kusovac je kazao „da rekonstrukcija Donje Lastve već dvije godine ulazi u kapitalni budžet, ali da Opština nije u mogućnosti da radi bilo što, zbog pravnog spora“.

„Dok se ne riješi spor oko Ljetnje pozornice nismo u mogućnosti da je rekonstruišemo i dovedemo na zavidni nivo koji zaslužuje. Što se tiče sportsko-rekreativnih sadržaja pri tom kompleksu, završen je glavni projekat. U najskorije vrijeme biće raspisan tender i izabran izvođač radova. Predračunska vrijednost radova iznosi oko 250.000 eura.

Ovih dana završen je tender za izgradnju kanalizacionog sistema kroz Donju Lastvu. Izabran je izvođač radova od koga zavisi kada i koliko kvalitetno će završiti posao, da bi se mogao presvući novi asafalt, nakon čega više neće biti novih radova i sječenja asfalta. To je hronologija događaja koja je predviđena za Donju Lastvu“ – kazao je Kusovac.

„Što se tiče ponte Seljanovo jedan dio će raditi investitior koji je kupio objekat, kao i dio plaže. Ostalo će raditi Opština Tivat i Morsko dobro. Kada će tačno radovi početi ne znamo, ali ćemo potencirati da to bude naredne godine. Dakle, sređivanje plaža, šetališta, trotoara, kao i šetališta Belane je ono što bi trebalo da se radi u narednom periodu“, poručio je Kusovac.

Najčitanije