25 C
Kotor

Slušaj online radio

Lastovski krnevao u nedjelju 11. februara

Lastovski krnevao – foto Boka News

Krnevao lastovski ove godine, u skladu sa tradicionalnim kalendarom, biće održan u nedjelju 11. februara 2024. saopštili su danas organizatori NVO “Harlekin”.

Toga dana, karnevalska povorka će u 14 sati krenuti iz VII kvarta u Donjoj Lastvi u pratnji dvije bleh muzike, mažoretki i trobonjera, i kretat će se  Jadranskom magistralom do ulice Ruljina. Na tom mjestu će krenuti prema lastovskoj rivi, nakon čega će se uputiti u pravcu crkve Sv. Roka, gdje će se održati suđenje Krnevalu,  a spaljivanje ovog krivca će se održati na mulu u Donjoj Lastvi.

Odmah nakon čina spaljivanja i slavlja koje će se dogoditi njegovim nestankom, pozivamo sve učesnike na maskembal.

Za tu priliku, najavljujemo posebna iznenađenja, i dodjele bogatih nagrada najboljim grupnim i pojedinačnim maskama.

Potvrđujemo saznanje da ove godine možemo računati sa veoma velikim interesovanjem maskiranih grupa i pojedinaca, pa zbog toga molimo sve zainteresovane da izvrše registraciju masku na punktu u VII kvartu, koji će biti otvoren od 13 sati.

Računajući na povoljne vremenske prognoze i sreću koju tradicionalno imamo na dan održavanja karnevala, pozivamo vas da provedete prijatno i zabavno poslijepodne sa nama u Donjoj Lastvi, poručuju iz NVO “Harlekin”.

Obustava saobraćaja

Sekretarijat za saobraćaj i stambeno-komunalne djelatnosti Opštine Tivat, obavještava javnost da će na osnovu Rješenja br. 16-341/24-UPI-46/1 od 07.02.2024. godine doći do privremene obustave saobraćaja u ulici Ruljina (od raskrsnice sa ulicom Obala Filipa Miloševića do raskrsnice sa Jadranskom magistralom, u dužini od 100m) i u ulici Obala Filipa Miloševića (od raskrnice sa ulicom Ruljina, zatim desno do raskrsnice sa Jadranskom magistralom, u dužini od 500m) zbog održavanja “Lastovskog karnevala”.

Privremena obustava saobraćaja će trajati dana 11.02.2024. godine od 14:00h do 15:00h.

Za vrijeme privremene obustave saobraćaja biće omogućen prolaz vozilima za hitne intervencije u slučaju potrebe.

Najčitanije