17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

“Evo me” predstava dramske sekcije tivatskih srednjoškolaca oduševila publiku

Predstava Evo me

“Evo me” naziv je pozorišne predstave dramske sekcije SMŠ “Mladost” Tivat koja je večeras odigrana u Velikoj sali Centra za kulturu Tivat, oduševila je publiku, a mladi glumci poslali jasnu poruku.

Tekst predstave kao i režiju potpisuje profesorica crnogorskog jezika i književnosti Ružica Lazarević koja je i radila sa mladim glumcima tivatske škole.

-Predstava je prvi put odigrana prije 10-tak godina sa tadašnjim učenicima naše škole, ali ta priča je aktuelna možda i više danas, nego tada, kazala nam je prof. Lazarević.

Uvodna rečenica “Sve srećne porodice liče jedna na drugu, svaka nesrećna porodica, nesrećna je na svoj način” iz Tolstojevog romana Ana Karenjina, je narativni početak priče o porodici čija djeca odlaze na školovanje u inostranstvo, a čiji se otac teško miri sa tom činjenicom.

Priča o lažnom moralu, aktuelnim problemima savremenog društva kroz odličnu glumu tivatskih srednoškolaca, na kraju šalje pozitivnu poruku, da u našoj Crnoj Gori ima perspektive za mlade ljude…

Predstava Evo me

Nadamo se da će publika, prije svega mladi u drugim školama u Boki Kotorskoj, imati priliku pogledati odličnu predstavu tivatskih srednjoškolaca “Evo me”.

Scenografiju predstave potpisuje profesorica likovne kulture prof. Milica Krivokapić i likovna sekcija SMŠ Mladost iz Tivta.

Izvor:M.M.

Najčitanije