30.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Letovi ka Tel Avivu otkazani zbog složene geopolitičke situacije

Aerodromi Crne Gore

Nacionalni avioprevoznik, Air Montenegro, otkazao je planirane čarter letove ka Izraelu zbog složene geopolitičke situacije u toj državi.

Kako su saopštili iz Air Montenegra, tu odluku je donio kompanijski Odbor za sigurnost na osnovu analize aktuelne geopolitičke situacije i procjene rizika u zoni sukoba.

Izvršni direktor, Mark Anžur, rekao je da je bezbijednost putnika i članova posade aspolutni prioritet kompanije.

“Složena geopolitička situacija u Izraelu i regionu, kao i njena nepredvidljvost, negativno utiču na kontinuitet letenja ka Tel Avivu. Zbog toga smo bili prinuđeni da otkažemo planirane letove”, kazao je Anžur.

Iz Air Montenegra su naveli da, osim sigurnosnih razloga, finansijski parametri koji ukazuju na visoki stepen rizika predstavljaju i premije osiguranja čija vrijednost raste.

“Za iste letove, cijena osiguranja je u više navrata porasla, što jasno pokazuje trend povećanja rizika u vazdušnom saobraćaju ka ovoj destinaciji. Svjetski osiguravači vazduhoplova prepoznaju ovaj izazov, što naglašava ozbiljnost situacije”, pojašnjava se u saopštenju.

Iz nacionalne avio kompanije su poručili da ostaju u stalnom kontaktu sa nadležnim institucijama u Izraelu, kao i da će o eventualnom uspostavljanju letova javnost biti blagovremeno obaviještena.

”Iskreno se nadamo brzom smirivanju geopolitičke napetosti i povoljnim uslovima za nastavak naših letova. Na svaku pozitivnu promjenu ćemo sa zadovoljstvom i adekvatno odreagovati”, zaključio je Anžur.

Izvor:MINA

Najčitanije