23 C
Kotor

Slušaj online radio

Luka Kotor – „Izazovi i buduće perspektive“

Luka kotor foto Boka News

U sklopu AI-NURECC programa koji predstavlja mrežu univerziteta i privrednih komora na jadransko-jonskom području održana je konferencija „Izazovi i buduće perspektive“ kruz sektora EUSAIR oblasti.

Na konferenciji je predstavnica „Luke Kotor“ AD Kotor  Maja Danilović predstavila praksu naše destinacije i perspektivu razvoja luke Kotor kao jedne od najznačajnijih i najfrekventnijih luka u regionu.

U okviru dva panela vodila se diskusija o aktuelnoj problematici masovnog turizma u oblasti i programi koji daju preporuku optimalizacije potražnje i podrške lokalnih politika.

Maja Danilović

Pored luke Kotor na konferenciji su učestvovali prestavnici luka Dubrovnik, Kopar, Venezia, Ancona i luke Katakolon iz Grče. U aktivnim raspravama i pojedinačnim izlaganjima moglo se zaključiti da svi predstavnici smatraju da je kruzing industrija jedna od najrazvijenijih industrija jadransko-jonske oblasti i svakako perspektiva da se strategija lokalnih i nacionalnih nivoa opredjeli za aktivan tretman u ovoj oblasti, saopšteno je iz Luke Kotor.

Najčitanije