22.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Luka Kotor slavi jubilej – 30 godina od osnivanja

Kotor foto Boka News

Povodom obilježavanja jubileja, 30 godina od osnivanja “Luke Kotor”, Odbor direktora ove kompanije, umjesto uobičajenih koktela i svečanosti,  odlučio je da organizuje i finansira trosatno krstarenje Bokokotorskim zalivom brodom „Vodena kočija“ za djecu iz  Dječjeg doma „Mladost“ iz Bijele.

Takođe, povodom Jubileja Odbor direktora donio je odluku da dodjeli  sponzorstva zdravstvenim i prosvjetnim ustanovama iz Kotora u vrijednosti od ukupno  20.037 eura, i to: JZU Dom zdravlja Kotor, Opšta Bolnica Kotor, JU Gimnazija Kotor, JU OŠ „Njegoš“, JU OŠ „Nikola Đurković“ Radanovići-Kotor

Osim toga, „Luka Kotor“ će finansirati  kupovinu opreme Službi zaštite u Kotoru u vrijednosti od 14.637 eura.

“Imajući vidu da je 2018.godina – godina Jubileja, imamo posebno zadovoljstvo da se pohvalimo činjenicom da je „Luka Kotor“ A.D. Kotor na Redovnoj Skupštini 18.maja 2018.godine povećala vlasnički kapital na način da je svim akcionarima utrostručen broj akcija, a vrijednost kapitala je povećana sa 993.483,36 eura na 3.312.369,85 eura.

Zahvaljujući uspješnosti i transparentnosti poslovanja naše Kompanije danas je Komisija za kotaciju Monetenegro berze donijela odluku da se hartije od vrijednosti „Luka Kotor“ A. D. Kotor uvrštavaju na segment „B“ lista Berzanskog tržišta akcija, što e dodatno prznanje menadžmentu Kompanije.

Odbor direktora „Luke Kotor“ će tokom jula mjeseca Vladi Crne Gore- Ministarstvu saobraćaja i pomorstva, u skladu sa zakonom i dostavljenimm dopisom od resornog ministarstva podnijeti zahtjev za dodjelu Prvenstvene koncesije sa poslovnim planom za period od 12 godina koliko navedena koncesija traje.

Luka Kotor

Imajući u vidu iskazanu ozbiljnost, odgovornost i posvećenost menadžmenta Luke u pripremi potrebne dokumentacije, kao i obuhvat, visinu i značaj planiranih investicija u lučku infrastrukturu, vjerujemo da će naš zahtjev biti prihvaćen u kratkom roku.

Polazeći od toga da je Država Crna Gora jedan od vlasnika kapitala u našem akcionarskom društvu, vjerujemo da će svijest o važnosti ulaganja u dalji razvoj infratsrukture, kao  i proširenje i povećanje kapaciteta usluga u Luci Kotor biti prepoznato kao jedan od prioriteta državne politike, te da će nas upravo Vlada Crne Gore ubrzo obradovati čestitkom povodom Jubileja – donošenjem odluke o dodjeli koncesije, kako bi nam omogućila da započnemo ulaganja i ubrzamo razvoj Luke. Odbor direktora „Luka Kotor“ A. D. Kotor čestita jubilej 30 godina od osnivanja Društva svim akcionarima, kao i zaposlenima” – kaže se u saopštenju koje potpisuje Predsjednik Odbora direktora, dr Branko Baćo Ivanović.

Najčitanije