34.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Luštica Bay – Dan otvorenih vrata za mještane

Izvrsni direktor Daren Gibson pozdravlja goste
Izvrsni direktor Daren Gibson pozdravlja goste

Mještani Radovića posjetili su danas kompleks Luštica Bay, novi turistički grad u zalivu Trašte vrijedan 1,1 milijardu eura, u okviru „Dana dobrodošlice“ koji je organizovao investitor, kompanija „Luštica Development» iz Tivta.

Zvanice i zaposlene u kompaniji čije je sjedište u Radovićima pozdravio je izvršni direktor Luštica Development Darren Gibson.

„Luštica Bay izrasta u dom zdravog i aktivnog života u regionu. Međutim, da bismo bili uspješni, neophodno je da razvijemo održive zajednice, ne samo u smislu ekonomske i ekološke održivosti, već i društvene i kulturne. To znači da, dok su važni i naši značajni napori da se sačuva priroda lokacije i okruženja, kao i kvalitet mora, tako su važni i naši napori za izgradnju društveno povezane zajednice koja se dobro odnosi prema susjedima. Tako nam je važno da njegujemo međusobne dobrosusjedske odnose sa Radovićima kao našim najbližim komšijama. U tom smislu, i današnji dan dobrodošlice se sastoji u davanju mogućnosti mještanima da vide i čuju o napretku projekta ali i o planovima u narednih nekoliko mjeseci“- rekao je Gibson.

Informacije o napretku i razvoju projekta mještanima je prenio Omar Farid, direktor planiranja i razvoja u Luštica Development.

Mjestani Radovica u Lustica Bay-u
Mjestani Radovica u Lustica Bay-u

„Veoma smo ponosni što možemo da kažemo da je naša vizija sa uspjehom implementirana u okviru prve faze razvoja projekta. Prvih deset zgrada sa 70 stanova je predato vlasnicima, a radovi u marini vidno napreduju. Zemljani radovi za sljedećih 16 zgrada sa 90 stambenih jedinica su u toku i uskoro će početi gradnja ovih objekata. Očekujemo da ovi objekti budu završeni u 2017. godini, kao i prvi hotel, a takođe i marina sa 176 vezova.“ – kazao je Farid.

Luštica Bay se gradi na poluostrvu Luštica, na jednom od najljepših dijelova crnogorske obale, a investitori obog ukupno 1,1 milijardu eura vrijednog projekta, polažu veliku pažnju na očuvanje prirodne sredine, ekološku dimenziju projekta i njegovu usklađenost sa lokalnim arhitekturom i ambijentalnim nasljeđem. Ovaj novi turistički centar na Jadranu, privući će ljubitelje prirode, zdravog života i aktivnih sadržaja tokom cijele godine. Biće izgrađeno sedam hotela, golf teren, dvije marine, više od 1.000 stanova, preko 500 stambenih vila i kuća, šetalište sa restoranima i drugi prateći objekti. Prvi stanovnici, kupci nekretnina, su preuzeli ključeve svojih stanova početkom 2015. godine.

Omar Farid o napretku projekta
Omar Farid o napretku projekta

Iz „Luštice Development“ su juče saopštili da su posvećeni saradnji sa lokalnom zajednicom, pa je ta kompanija do sada je uložila više od 600.000 eura u razne projekte podrške lokalnoj zajednici, sponzorišući mlade sportiste, sportske klubove, umjetnike, kulturne manifestacije i nevladine organizacije i javne ustanove.

Izvor:S. L.

Najčitanije