17 C
Kotor

Slušaj online radio

“Luxair” će letjeti dvaput nedjeljno za Podgoricu, sezonski letovi za Tivat

Piloti – Cockpit – photo Alexey Y. Petrov / shutterstock.com

Nacionalni avio-prevoznik iz Luksemburga, Luxair od februara će letjeti dvaput nedjeljno do Podgorice i uvesti sezonske letove tokom ljetnjih mjeseci za Tivat, javlja portal “Ex Yu Aviation”.

Na zvaničnom sajtu kompanije u ponudi su avionske karte za letove ka Podgorici od 12. februara, a portal navodi da će letovi za Tivat biti otvoreni od 15. maja i da će se saobraćati jednom sedmično.

Na osnovu trenutnih planova, Luxair će 12. februara svečano otvoriti lijiju za Podgoricu s dva leta sedmično, svakog ponedjeljka i petka, turboeliskim avionom Dash 8 sa 76 sjedišta. Kao rezultat toga, avio-kompanija planira da ponudi ukupno 1.976 sjedećih mjesta na 26 letova između dva grada (uključujući oba smjera) do početka ljetne sezone 28. marta. Tokom ljeta, Luxait nastaviće da leti Podgoricu svakog ponedjeljka i četvrtka.

Luxair će takođe otvoriti sezonske ljetne letove za Tivat počevši od 15. maja. Avioni će letjeti jednom sedmično, svake subote, avionom Boeing 737-700 sa 141 sjedišta. Ukupno je planiran 21 let do 2. oktobra s ponuđenih 5.922 mjesta (uključena su oba smjera).

Letovi za Podgoricu, kako je saopšteno, prvenstveno će biti usmjereni na dijasporu, dok su sezonski letovi u Tivtu usmjereni na turiste.

Ranije najavljivani letovi odloženi su zbog pogoršanja epidemiološke situacije u cijeloj Evropi.

Najčitanije