24 C
Kotor

Slušaj online radio

Crna Gora – Obustavlja se sav međunarodni putnički saobraćaj

MONTENEGRO-AIRLINES

Nacionalno koordinaciono tjelo za zarazne bolesti donijelo je odluku o obustavljanju javnog prevoza putnika u međunarodnom drumskom, željezničkom i vazdušnom saobraćaju. Državi organi, organi državne uprave, lokalne samouprave i lokalne uprave obavezuju se da lična dokumenta izdata nakon 2008. a kojima je istekao rok važenja, smatraju važećim.

Ministarstvo zdravlja naredilo je nove mjere, saopšteno je iz Vlade.

-Obustavlja se javni prevoz putnika u međunarodnom drumskom, željezničkom i vazdušnom saobraćaju;

– Državni organi, organi državne uprave, organi lokalne samouprave i lokalne uprave obavezuju se da lična dokumenta (lična karta, pasoš i vozačka dozvola), koja posjeduju građani, izdata nakon 2008. godine, a kojima je istekao rok važenja, po osnovu kojih ostvaruju pred tim organima neko svoje pravo ili izvršavaju obavezu, smatraju važećim;

– Ograničava se broj građana u šalter salama područnih jedinica i filijala Ministarstva unutrašnjih poslova i drugih organa državne uprave, tako što u šalter sali, nezavisno od površine, ne može da boravi više građana od broja postojećih šalterskih mjesta.

Vlada ponavlja da će svim našim državljanima u inostranstvu omogućiti povratak u zemlju.

“Svi putnici iz inostranstva moraće po povratku u zemlju da provedu u karantinu najmanje dvije sedmice. Ovo su najnovije privremene mjere koje je Ministarstvo zdravlja donijelo nakon današnje sjednice Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti radi sprečavanja unošenja zaraznih bolesti u zemlju, suzbijanja i sprečavanja prenošenja u druge zemlje, kao i zaštitu stanovništva Crne Gore od novog virusa.

Posebni slučajevi koji su predmet međudržavne saradnje i potreba od posebnog državnog interesa, a naročito za potrebe javnog zdravlja razmatraće i o njima odlučivati Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti”, saopšteno je iz Vlade.

Najčitanije