25 C
Kotor

Slušaj online radio

Mala fešta od masline i vina u Tivtu 19.maja

Bokeška maslina avgust 2015.

Prva u nizu manifestacija promotivno-edukativnog karaktera Mala fešta od masline i vina – ”Noć tradicionalnog proizvoda i vina” biće održana 19. maja, na gradskoj rivi u Tivtu, s početkom u 19 sati, u organizaciji Maslinarskog društva ”Boka” u partnerstvu sa TO Tivat.

Osim maslinovog ulja i proizvoda od masline, vina, meda i sireva, na izložbi će biti zastupljeni i lokalni proizvođači koji tek počinju proizvodnju domaćih prehrambenih proizvoda na tradicionalan način, poručuju iz MD “Boka”.

Tokom ljeta biće organizovano više manifestacija saopšteno je iz MD “Boka”, 19.juna 2019. pod nazivom ”Noć tradicionalnog proizvoda i vina” takođe na gradskoj rivi, od 19 sati, 30.jula 2019. ”Bokeška maslina” na rivi, 27.avgust 2019. ”Noć tradicionalnog proizvoda i vina”, 21.septembra na Trgu magnolija.

Maslina

Na inicijativu Maslinarskog društva ,,Boka’’- Boka Kotorska, Tivat je prvi grad u Crnoj Gori, proglašen za Grad masline i potpisnik Osnivačkog statuta Mreže mediteranskih gradova ulja u Italiji, 18.novembra 2011.god, čime je Crna Gora stekla status zemlje osnivača ove međunarodne organizacije.

MD “Boka” je osnovano 2003. god.

Najčitanije