21.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Mala fešta od naranče – Herceg Novi u znaku narandžastožutih boja

Herceg-Novi danas je bio u znaku narandžastožute boje. Manifestacija Mala fešta od naranče održana po peti put u organizaciji NVO Ruke, okupila je velik broj Novljana i njihovih gostiju.

Na lijepo uređenim štandovima 35 izlagača izložilo je gastro delicije spremljene od naranče, suvenire, rukotvorine i domaće proizvode.

U ponudi su bili džemovi od pitome i ljute naranče, mandarine, arancini, likeri, kolači, bilo je suvenira, kozmetike na bazi naranče, sadnica …

Mala feštsa od naranče 2019.

Na 15 donatorskih stolova ponuđene su gastro delicije iz hotela, restorana, organizacija, pojedinaca. Prikupljen sredstva biće donirana djeci sa invaliditetom, kroz projekat “Patronaža u sistemu obrazovanja” koji realizuje Kolo srpskih sestara u Herceg Novom.

Milina Kovačević foto Boka News

„Mala fešta od naranče je najomiljenija fešta u našem Udruženju. To je fešta sa kojom smo 2015. započeli ciklus stađunskih fešti. Ova manifestacija je od samog početka izazvala veliko interesovanje, naših sugrađanki kada su počele da rade džemove, sokove, arancine, torte…

Danas je sa nama 35 izlagača na temu naranče, koji osim iz Herceg Novog i Boke dolaze iz Bara, Budve, Nikšića, Podgorice. Organizovali i gastro radionicu o specijalitetima koji se mogu spremiti od naranče, koju vodi naša Novljanka poznata gasto blogerka Mira Marttineti, koja se aktivno bavi istraživanjem u oblasti gastronomije. Ona je osim tradicionalnih predstavila i neke svoje nove inovativne recepte“ – kazala nam je Milina Kovačević predsjednica NVO Ruke.

Članicama udruženja “Ruke” koje su organizovale ovu feštu, svoje iskustvo i znanje, koje je stekla u inostranstvu, prenosi Maja Erenji, zadužena za umjetničko uređivanje i brendiranje manifetacije.

Ona je izrazila je zadovoljstvo organizacijom, ponudom i posjetom.

Maja Erenji – foto Boka News

„Ja uvjek smatram da može bolje. Komentari su zadovoljavajući, kažu nije ovo više Mala fešta od naranče, odrasla je, velika je… Mi volimo što je zovemo Malom feštom od naranče, jer nismo pretenciozni. Našim aktivnostima potičemo kreativnost kod ljudi što možemo i konstatovati kada pogledamo što je sve izloženo od gastronomije do rukotvorina, suvenira. Nadamo se da će ovi proizvodi imati veću vidljivost u turističkoj ponudi našega grada “ – poručila je Maja Erenji.

Više fotografija možete pogledati na našoj facebook strani.

Izvor:M.M

Najčitanije