8.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Mala fešta od naranče 12. i 13. februara

Mala fešta od naranče 2019. – foto Boka News

Tradicionalna Mala fešta od naranče, u organizaciji NVU Ruke biće održana u Herceg Novim za vikend, 12. i 13. februara.

Zainteresovani mogu da se prijave za učešće u izložbenom djelu 12. februara od 10 do 14 sati u inbox FB stranice NVU Ruke, ili posredstvom mejl adrese ruke@info.me.

Mala fešta od naranče 2019. – foto Boka News

„Mala fešta od naranče je najomiljenija fešta u našem Udruženju. To je fešta sa kojom smo 2015. započeli ciklus stađunskih fešti. Ova manifestacija je od samog početka izazvala veliko interesovanje, naših sugrađanki kada su počele da rade džemove, sokove, arancine, torte… Feštu ove godine planiramo obogatiti novim sadržajima” – kazali su nam organizatori.

Predviđeno je da se izložba domaćih proizvoda i rukotvorina održi na potezu u Njegoševoj od nekadašnjeg mliječnog restorana do Gradske kafane na tridesetak štandova.

Zajednička tema za izlagače je naranča koja nas je prva inspirisala 2015. godine za ovu manifestaciju koja slavi život na otvorenom,  okuplja zajednicu i promoviše kreativnost u rukotvorenju i gastronomiji. Iz nje su nastale i druge tri Stađunske fešte, u svim godišnjim dobima (Primavera slavi proljeće, Fešta na skalama plodove kasnog ljeta, Jesenja fešta).

Poseban dio ovogodišnje Male fešte od naranče je donatorska slatka trpeza na kojoj će se odvijati prodaja torti koje doniraju brojni hercegnovski restorani, poslastičarnice, keterinzi, udruženja i drugi. Razni ukusi i oblici, a zajednička želja – da se doprinese zajedničkoj akciji Zdravlje je umjetnost življenja, koja ima za cilj da sakupi početna sredstva za nabavku savremenog ultrazvuka za porodilište u Bolnici Meljine. U prodaji torti (2 € po parčetu, mogućnost kombinovanja više torti iz ponude i kupovina cijele torte – obezbjeđena su prikladna pakovanja) pomoći će mladi preduzetnici i ugostitelji Srednje mješovite škole „Ivan Goran Kovačić“.

Mala fešta od naranče 2019.

Radionicu “hvatača snova” organizujemo u istom terminu sa umjetnicom Anom Bulatović –Lili Morskom. Prvu radionicu koja je imala za cilj da skrene pažnju na stanje citrusa u našem okruženju organizovali smo u sklopu fešte Primavera u maju prošle godine, a ovo je nastavak na istim – divljim narančama kod terase nekadašnjeg Rudnika, sa istim učesnicima čije su ruke očigledno prijale ovim stablima.

Subota 12. februar od 20 sati

Orange Party u Vagonu u Zelenici – vrijeme da se opustimo, družimo i razmijenimo utiske sa fešte. Muzički program organizuje Vagon, a za dobar štimung zadužen je sjajni novski dvojac Low Voltage.

Mala fešta naranče 2020. – foto Boka News

Nedjelja 13. februar 11-13 sati

Nedjeljni brunch u resto-baru Jadran priređuje kompanija Lighthouse. U ponudi su hladna predjela, roštilj koji se priprema na licu mjesta uz dodatke sosova sa narančom, kao i nezaobilazni slatki sto.

Za informacije i rezervacije telefon je 068 005 111.

Najčitanije