14 C
Kotor

Slušaj online radio

Mali Novljani u ulozi promotera Grada

Maštovita fešta

Proteklog vikenda, zahvaljujući velikom odzivu novskih mališana, uspješno je održan drugi dio dječijeg događaja „Mala maštovita fešta“ koji je finansiran od strane Evropske unije kroz projekat WONDER. Cilj projekta je promocija poboljšanja i razvijanje ponuda prilagođenih djeci, zbog diverzifikacije turističkog proizvoda i podizanja atraktivnosti i konkurentnosti destinacije.

Zabavni dječiji vikend počeo je u subotu u 11.00 sati kod Polino arene, gdje se realizovala aktivnost „Grad, sport i ja“ kroz koju su mališani različitih uzrasta, podijeljeni u grupe, pokazali visok nivo fizičke spremnosti, spretnost i talenat u savladavanju čitavog programa osmišljenih zadataka iz različitih oblasti fizičkog vaspitanja i sporta, a sve pod budnim okom iskusnih profesora. U jednom dijelu programa roditelji i profesori su se takmičili sa mališanima, a djeca su postigla ubjedljivo najbolje rezultate, o kojima svjedoči i diploma koju su svi mali učesnici rado preuzeli na kraju takmičarsko-zabavnog dijela. Djeca su kroz sport, takmičenje i fizičko vaspitanje promovisala zdrave stilove života, i pokazala da Herceg Novi ima potencijal da ovakve sadržaje unaprijedi i dodatno prilagodi najmlađoj populaciji u cilju prepoznavanja destinacije pogodne za njihov boravak.

Maštovita fešta

Istog dana popodne, polaznice „Male maštovite kužine“ imale su priliku savladati početni kurs oslikavanja medenih kolačića na zadate jesenje i teme grada i to kroz 3 nivoa kreativnosti. Iako različitog uzrasta, djevojčice su sa jednakom pažnjom pratile uputstva iskusne instruktorke i spretno savladavale zadatke. Do izražaja je došao talenat i vještina pojedinih malih učesnica, ali i timski duh i želja da svi uspješno završe obuku o čemu svjedoči diploma koju su dobile sve polaznice kursa. Male Novljanke su kroz izradu medenjaka promovisale kreativnost i stvaranje upotrebnih vrijednosti koje se na različite načine mogu koristiti u promociji destinacije.

Ovaj dječiji vikend zatvorio je „Moj mali cirkus“ koji je u nedjelju prošao kroz grad. Ansambl sa klovnom, Minnie i Mickey Mouse i animatorima zadržao se da zabavi najmlađe koji su ga oduševljeno dočekali i ispratili. Dječija zabava, kao oblik diverzifikacije turističkog proizvoda destinacije prilagođene za boravak djece, svakako zauzima značajno mjesto na putu do child friendly brenda.

Maštovita fešta

Tokom čitavog trajanja Maštovite fešte promovisana je prva izrađena Child friendly brošura –Dječiji vodič kroz Herceg Novi, koji kroz edukaciju i zabavu vodi djecu kroz Grad. Brošura je izrađena dvojezično, na našem i engleskom jeziku.

Turistička organizacija Herceg Novi zahvaljuje svim stručnim licima koja su doprinijela uspješnoj realizaciji Fešte, a posebno najmlađima, koji su svojim učešćem i angažovanjem tokom svih dana trajanja događaja pokazali da su baš oni najbolji promoteri svog Grada na putu prema child-friendly brendu.

Najčitanije