16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Manji požar na Opatovu, vatrogasci tvrde da im Savić nije dozvolio da uđu na njegovo zemljište

Kontroverzni budvanski biznismen Branislav Savić Gugi danas je davao izjavu u tivatskoj policiji povodom ometanja i sprečavanja pripadnika Službe zaštite i spašavanja (SZS) Opštine Tivat da intervenišu na gašenju manjeg požara na Opatovu.

Na poziv građana tivatski vatrogasci uputili su se oko 14.30 sati na Opatovo gdje su radnici na zemljištu u vlasništvu Savića zapalili veću vatru na kojoj su spaljivali posječeno rastinje.

Po nalogu Sekretarijata za komunalni i inspekcijski nadzor Opštine, vatrogasci su upućeni na tu lokaciju da spriječe eventualno širenje vatre na okolni prostor i da ugase lomaču.

Međutim, na ulazu na plac ih je po kazivanju vatrogasaca, dočekao Savić koji im nije dozvolio da uđu na njegovo zemljište i nije želio da pomjeri automobil koji je parkirao na prilazu.

Zbog toga su pripadnici SZS Tivat pozvali policiju i tek nakon toga im je omogućeno da vatrogasna cisterna uđe na plac na kojem Savićeva firma “Gugi Commerce” vrši pripreme za izgradnju manjeg hotela, te da ugasi vatru.

Opatovo manji požar

Savić je navodno, na licu mjesta tvrdio da vatru nisu zapalili njegovi radnici, ali i da ona nikoga ne ugrožava te da zbog toga nema potrebe da vatrogasci ulaze na njegovu privatnu imovinu.

Policija je pozvala budvanskog biznismena da u Odjeljenju bezbjednosti (OB) Tivat da izjavu u vezi sa ovim incidentom, a Savić je u njoj, kako saznajemo, negirao da je ometao intervenciju vatrogasaca i da im je zapriječio ulaz na svoj plac.

Nakon što zvanične izjave daju i vatrogasci koji su bili na licu mjesta, policija će spise dostaviti dežurnom tužiocu u ODT Kotor koji će se izjasniti da li u onome što se danas desilo na Opatovu ima elemenata krivičnog djela ili prekršaja.

Savić je pravosnažno osuđivani pripadnik budvanske organizovane kriminalne grupe pod vođstvom Svetozara Marovića a koji je preko svoje firme “Gugi Commerce” kako su utvrdili sudovi, pričinio oko sedam miliona eura štete Opštini Budva u nekoliko različitih kriminalnih afera.

Izvor:S.L.

Najčitanije