13.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Maslinarsko društvo “Boka” – „Osnažene žene, osnažena ekonomija“

Maslina

Radionica za žene iz ruralnih sredina na kojoj će se razgovaratio pristupu ostvarivanju prava na vlasništvo, raspolaganje i investiranje u zemljište, finansijskoj podršci za razvoj ženskog preduzetništva u ruralnim sredinama, umrežavanju kao vidu saradnje, biće održana u ponedjeljak, 14. decembra s početkom u 10 sati, u Opštini Tivat

Radionicu organizuje Maslinarsko društvo “Boka”, u okviru regionalne kampanje „Osnažene žene, osnažena ekonomija“  koju sprovodi  Deutsche Gesellscht für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, Otvoreni regionalni fond za Jugoistočnu Evropu-pravna reforma” zajedno sa projektom „Podrška ekonomskoj diverzifikaciji ruralnih područja u Jugoistočnoj Evropi (SEDRA)“.

Projekat je usmjeren na promociju, olakšavanje i podršku ekonomskim aktivnostima, koje donose prihod ženama u ruralnim područjima i na neki način, obezbjeđuju im ravnopravnost, ekonomsku i socijalnu sigurnost i nadovezuje se na naše prethodne projekte.

Cilj kampanje je podizanje nivoa znanja i informisanosti žena u ruralnim sredinama o postojećem nacionalnom zakonodavstvu i politikama i istovremeno, promovisanje pravednog, rodno jednakog pristupa pravu na vlasništvo ili suvlasništvo nad zemljištem, uknjižbe i poslovanja, pokretanje sopstvenog biznisa, pristup finansijama i subvencijama, kao i na besplatnu pravnu pomoći.

Radionice će kao rezultat imati najmanje 15 informisanih žena o institucijama nadležnim za ostvarivanje i sprovođenje prava na imovinu kao i o službama i postupcima za uknjižbu i transakcije.

Na radionici će govoriti Vesna Đukić, koordinatorka, Milijana Dubak,vd sekretarka Sekretarijata za privredu u Opštini Tivat, Rdamila Kilibarda, savjetnica za poljoprivredu u Opštini Tivat, eksperti iz oblasti prava, Aleksandra Latković, ekonomije, Zarija Pejović, informacionih tehnologija, Marko Maraš i ruralnog razvoja, Ratko Bataković.

Brošura “Uspješne ženske priče” iz Jugoistočne Evrope, u čijoj smo pripremi učestvovali sa dvije priče o uspješnim ženama iz Boke Kotorske i liflet “Prava žena na imovinu u Nacionalnoj legislativi Crne Gore” za koji smo pripremili materijal, proizvodi su dosadašnjih aktivnosti u okviru kampanje i biće predstavljeni na radionici.

Maslina

Saradnik u organizovanju radionice je Opština Tivat. Broj učesnika je ograničen.

Organizator će zhtijevati poštovanje svih preporučenih mjera zaštite (maska, distanca, dezinfekcija ruku na ulazu i izlazu iz objekta)

Za dodatne informacije, molimo Vas da se obratite:

Vesni Đukić, izvršnom direktoru Maslinarskog društva Boka, koordinatoru:

Mob. telefona +382 67 201 732  i putem mejla na adresu: maslina.boka@gmail.com

Najčitanije