25 C
Kotor

Slušaj online radio

Maslinarskog društvo “Boka” obezbijedilo sadnice po povoljnim uslovima

Maslina – sunset

Maslinarskog društvo “Boka” obezbijedio je sadnice masline, sorte Žutica, po cijeni od tri eura (podrška Opštine Kotor) za sve članove koji su redovno izmirivali obaveze prema Društvu.

Prednost imaju oni koji sade najmanje 50 komada.

Bliže informacije možete dobiti putem telefona 067 201 732, svakog radnog dana do 15 sati.

Članovi Maslinarskog društva “Boka” pobjednici berbe maslina na Braču

MD Boka – medalja

“Ubjedljivo prvo mjesto za ekipu iz Boke Kotorske, koja je predstavljala Crnu Goru na 3. Svjetskom prvenstvu u berbi maslina na Braču u Hrvatskoj. U konkurenciji 13 zemalja učesnica iz cijelog svijeta, naši su ljudi pokazali najviše znanja i spretnosti u nekoliko disciplina. Ivanu Mirkoviću i Marini Benaković – Željki i Bošku Mizdrak, članovimna Maslinarskog društva Boka, sve častitke za uspjeh kojim su nas obradovali” saopštili su iz MD Boka.

Crnogorci najbolji berači masline na svijetu – objavio HRT. Po propozicijama, na takmičenju su učestvovale četvoročlane ekipe maslinara iz svih zemalja svijeta koje su ranije prijavile svoje ekipe.

Boje Crne Gore branili su članovi Maslinarskog društva Boka, Ivan Mirković i Marina Marić Benakovič i Željka i Boško Mizdrak. Za 45 minuta, ubrali su 77,6 kg ploda masline, što je za 20 kg više od drugoplasirane ekipe iz Bosne i Hercegovine.

Pod pokroviteljstvom TO Postira i Općine Brač a uz veliko zalaganje organizatorske ekipe koju predvodi Ivana Jelinčić, takmičenje je treći put uspješno organizovano, a učesnici i posjetioci sa sobom su ponijeli najljepše utiske. Osim takmičarskog, cilj je i promocija turističke ponude ove sredine.

Najčitanije