12.9 C
Kotor

Slušaj online radio

“Maslinijada” u Starom Baru

Maslina – foto Pixbay

Smotra maslina, maslinovog ulja, poljoprivrednih proizvoda i zdrave hrane, “Maslinijada”, održaće se sutra i u nedjelju u Starom Baru.

Slogan ovogodišnje manifestacije je “Maslina je ime Bara”, a na njoj će učestvovati oko 90 izlagača iz Bara i Crne Gore, te Hrvatske.

Osim maslinara izlagaće i pčelari, vinari, uzgajivači ljekovitog bilja, proizvođači zdrave hrane, a predstaviće se i jela iz tradicionalne barske kuhinje.

Komisija će proglasiti i nagraditi vlasnike najbolje održavanih maslinjaka i najboljih mladih zasada, kao i najljepše uređene štandove izlagača.

“Manifestacija, koja svake godine okuplja više hiljada posjetilaca, počela je u četvrtak, okruglim stolom na temu ‘Partnerstvo lokalne samouprave, države i lokalnog preduzetništva u razvoju maslinarstva’, dok će u subotu i nedjelju biti priređen bogat kulturno – umjetnički i zabavni program. Učestvuju sarajevska ‘Divanhana’, etno grupa Zora, Padrino bend, rok sastav Akademija, Pljevaljski tamburaši, Kafanski biseri i Alen Asović, kao i KUD Jedinstvo i KUD Rumija”, saopštio je predsjednik Organizacionog odbora Maslinijade Suljo Mustafić.

Organizatori su obezbijedili besplatan autobuski prevoz ka Starom Baru za posjetioce. Kao i svake godine, degustacija izloženih proizvoda sa štandova biće besplatna.

Manifestaciju organizuju NVO ”Maslinijada” i NVO “Društvo maslinara”, pod pokroviteljstvom Opštine Bar i uz podršku Ministarstva poljoprivrede i Vlade Crne Gore .

Najčitanije