15.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Matijevićka poželjela uspjeh prvacima

Predsjednica opstine pozdravlja prvake u OS Drago Milovic
Predsjednica opstine pozdravlja prvake u OS Drago Milovic

Predsjednica Opštine Tivat prof.dr Snežana Matijević posjetila je danas tivatske đake prvake kako bi im lično poželjela uspješan početak školovanja, te im uručila udžbenike koje je za njih ove godine obezbjedila Opština Tivat. Prema aktuelnim podacima, ove školske godine na teritoriji opštine Tivat  od ukupno upisanih 1.465 učenika, njih 222 kreće u prvi razred.

Matijevićka je sa saradnicima obišla OŠ „Branko Brinić“ u Radovićima, gdje je knjige lično uručila djeci, nakon čega je prisustvovala priredbi koja je povodom 1. septembra – prvog dana školske godine, priređena u amfiteatru OŠ „Drago Milović“ u Tivtu.

Direktorica škole, Ružica Lazarević, pozdravila je đake zaželjela uspješnu školsku godinu te, naglasila je da je Opština Tivat pomogla rekonstrukciju kabineta hemije i učionioce u Donjoj Lastvi, obezbijedila besplatne udžbenike i prigodne poklone za đake prvake.

„Adriatik Marinas je prepoznao potrebe škole, u toku je rekonostrukcija školske biblioteke i otvaranje biblioteka u područnim školama. Hvala i JP „Vodovod i kanalizacija“, „Objekti“, Hipotekarnoj banci i HGI koja tradicionalno poklanja tri kompleta lektira za naše biblioteke. Škola je svojim đacima prvacima pripremila poklon koji će ih uvijek podsjećati na ovaj važan događaj u životu. To je bedž na kome piše „Đak prvak školske 2016/2017“ sa logom škole“ kazala  je Ružica Lazarević direktorica OŠ „Drago Milović“

„Učite vrijedno, budite poslušni, spremni da usvajate nova znanja, spremni da zasnivate drugarstva, da pomognete drugima. To će vaše roditelje učiniti ponosnim. To će učinit ponosnom i mene, jer u vama vidim budućnost ovog grada. Jer u vama vidim priliku da ovaj grad postane i bolji i ljepši i uspješniji nego što jeste.”- poručila je gradonačelnica Matijević prvacima.

Predsjednica opstine urucuje poklon prvacima u Radovicima
Predsjednica opstine urucuje poklon prvacima u Radovicima

Novopečeni školaci su od Opštine Tivat dobili na poklon i prigodni paket sa rasporedom časova, čestitkom gradonačelnice i saobraćajnim bukvarom, fluoroscentnim prslucima i narukvicama. Opština će, kako je istaknuto, posredstvom Sekretarijata za kulturu i društvene djelatnosti u  saradnji sa Savezom vozača Crne Gore i osnovnim školama, u narednom periodu organizovati „Prvi saobraćajni čas“, a u cilju edukacije o ponašanju u saobraćaju i opasnostima na koje mogu naići kao učesnici u saobraćaju.

Predsjednica opstine u skoli u Radovicima
Predsjednica opstine u skoli u Radovicima

Za djecu iz RE populacije kao i korisnike materijalnog obezbjeđenja u Tivtu, udžbenike je obezbijedilo Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i Ministarstvo prosvjete.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije