16.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Među izgorjelim automobilima na Fremantle Highwayu našli se i oni luksuzni: Štetu potvrdili Rolls-Royce, Mercedes, BMW…

Devet dana nakon izbijanja požara, brod za prijevoz automobila koji je prošlog tjedna planuo u blizini nizozemske obale stigao je u sjevernu nizozemsku luku Eemshaven. Smrtonosni požar je odnio i jedan život, a izgorjelo je gotovo 4 tisuće automobila, uključujući i one luksuznih marki poput Rolls-Royce, BMW i Mercedes.

Podsjetimo, jedan član posade je poginuo kada je 26. srpnja izbio požar na Fremantle Highway koji je plovio iz Njemačke u Egipat. Ozlijeđeno je još sedam osoba, koje su skočile preko palube kako bi pobjegle od plamena.

“Veći dio broda je pregledan i nema naznaka da aktivnog požara”, priopćile su nizozemske vlasti. Međutim, vatrogasni timovi su pripravni u slučaju ponovnog izbijanja požara, navodi Splash247.

Stručnjaci za sigurnost nalazili su se na brodu pod zastavom Paname tijekom operacije tegljenja broda, 35 nautičkih milja od otoka Ameland i Schiermonnikoog do luke Eemshaven, po teškom vremenu, dodalo je nizozemsko ministarstvo.

Japanski brodar “K” Line u petak je objavio da su se na brodu nalazila 3.783 vozila, uključujući 498 električnih vozila.

Pokrenuta je istraga o uzroku požara. Pretpostavlja se da je požar uzrokovala baterija električnog automobila, no to nije potvrđeno.

Rolls-Royce, dio grupacije BMW AG, potvrdio je da je manji broj ekskluzivnih automobila ove marke izgorjelo na car carrieru Fremantle Highway, prenosi gCaptain.

Rolls-Royce osobno obavještava klijente, rekao je glasnogovornik proizvođača luksuznih vozila u srijedu. Premda su i BMW i Mercedes-Benz Group AG potvrdili da je nekoliko stotina automobila izgorjelo na ovom brodu, još nema konkretnih informacija o markama ili modelima.

Najčitanije