25.3 C
Kotor

Slušaj online radio

U Kotoru boravi 10.078 gostiju – zadovoljni posjetom

Kotor

Prema posljednjim podacima lokalne turističke organizacije, u Kotoru boravi 10.078 gostiju, kazala je agenciji Media Biro, predstavnica Turističke organizacije (TO) Kotora, Emilija Radulović. Kako je dodala, najbrojniji su gosti iz Velike Britanije, Turske, Njemačke, Rusije i Srbije, a najveći broj njih boravi u privatnom smještaju.

“Kada govorimo o turistima koji borave u hotelskom smještaju, na današnji dan njih je 1.451, u hostelima boravi 358 turista dok je u kampovima 109. Period vikenda je jako interesantan za izletnike, a prema posljednjim podacima od početka godine Kotor je posjetilo 260.722 izletnika, odnosno, 40 odsto više u odnosu na isti period prošle godine”, rekla je ona.

Kada je posrijedi program prijave boravišne takse, Emilija je istakla da je on veći za 22 odsto nego lani, odnosno, 15 odsto više u odnosu na rekordnu 2019. što je, kako je dodala, pokazatelj da ove godine Kotor bilježi rekordne rezultate.

Kotor

I ove godine, avgust je bogat kulturnim dešavanjima. Internacionalni ljetnji Karneval održaće se od 10. do 12. avgusta, kao i brojne druge manifestacije na koje se svi posjetioci Kotora navikli.

“Manifestacija koja promoviše zaleđe Risna, “Svi na Crkvice” odložena je zbog loših vremenskih uslova, i navjerovatnije će se održati 13. avgusta”, kazala je Radulović.

Bokeljska noć, na radost svih turista i lokalnog stanovništva, održaće se 19. avgusta.

U organizaciji KC “Nikola Đurković” Kotor, a u saradnji sa TO Kotora, a pod pokroviteljstvom Opštine Kotor tradicionalna manifestacija Bokeljška noć održaće se 19. avgusta sa početkom u 21h.

“U noći kada Kotor sija punim sjajem, očekujemo u điru oko 100 plovila, dok će njih 50 ući u takmičarski dio kada će žiri izabrati najljepšu. Fond za nagrade je 3.000 eura, a nakon takmičarskog dijela posjetioci će biti u prilici da slušaju Tonija Cetinskog, i uživaju u spektakularnom vatrometu”, poručila je v.d. direktorice KC “Nikola Đurković”, Radmila Beća Radulović.

Hotelijeri i turisti zadovoljni

I prema mišljenju menadžerke hotela Hayatt Regensy Kotor Bay, Larise Jovanović u njihovom hotelu se odvija jedna odlična ljetnja turistička sezona.

“Bilježimo veliku posjećenost tokom jula mjeseca, i takav trend će se nastaviti i u avgustu. Najveći broj turista nam dolazi sa tržišta Zapadne Evrope, tu prednjači Velika Britanija, a posebno raduje porast gostiovanja turista iz SADa i Bliskog Istoka”, kazala je ona.

Kotor

Kako je dodala, prema najavama koje imaju, hotel Hayatt očekuje i dobar period postsezone

Brojni turisti koji se mogu sresti na ulicama Kotora su zadovoljni ponudom grada, i njegovim ljepotama. Uglavnom dolaze u grupama, i zadržavaju se u prosjeku oko 7 dana.

Izvor:Mediabiro

Najčitanije