16.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Miholjska Prevlaka – Sabor Bratstva pravoslavne omladine Crne Gore

Sa skupa na Prevlaci
Sa skupa na Prevlaci

Svetom arhijerejskom litrugijom i svečanim programom na Miholjskoj Prevlaci kod Tivta danas je obilježen 23. Sabor Bratstva pravoslavne omladine Crne Gore.

Bogosluženje je obavio je mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije uz sasluženje episkopa Kirila Bojovića i bokokotorskog sveštenstva. Uprkos kiši, skupu je prisustvovao veliki broj vjernika i članova Bratstva pravoslavne omladine iz cijele Crne Gore, kao i brojni gosti.

Među njima su bili i generalni konzul Srbije Slobodan Bajić, konzul Zoran Dojčinović i predstavnik amabsade Ruske Federacije u Crnoj Gori, Eduard Serik.

Ovom prilikom ozvaničeno je formiranje kozačkog centra za Boku Kotorsku, podjelom činova predstavnicima iz Boke, a koje im je dodijelio  “predstavnik Centralne kozačke vojske Ruske Federacije u Crnoj Gori- kozački Centar „Sveti Petar Cetinjski“, pukovnik Slobodan Pejović.

Prisutne je pozdravio predsjednik Bratstva pravoslavbne omladine Crne Gore, jerej Mijajlo Backović koji je u ime veterana 63. padobranske brigade Vojske Jugoslavije, uručio orden  predsjedniku Mirovnog pokreta „Ne u rat – Ne u NATO“ i uredniku portala IN4S, Gojku Raičeviću.

Nakon bogoslušenja priređen je bogat kulturno-umjetnički program.

Najčitanije