7 C
Kotor

Slušaj online radio

Mikijelj: Prihodi od trajekta preko milion, rashodi 200.000 eura; Abazović: Ovo je biznis sa ogromnom maržom

Trajekt – Foto Pomorski saobraćaj

Počela je tematska sjednica Vlade Crne Gore na temu „Turizam“, koja se održava na Biogradskom jezeru


Direktor JP morsko dobro, Mladen Mikijelj kazao je da u ovom momentu imamo osam trajekata kapaciteta oko 300 vozila što je 120 vozila više nego prethodnih vozila.

“Od 5. maja do danas naplaćeno je oko 2,1 miliona eura”, istakao je on.

Rekao je da nije tačna priča da kriju rashode.

“Do ovog mjeseca nismo mogli da iskažemo rashode jer nismo imali pun kapacitet i flotu. Sada je jasno da ćemo u julu mjesecu imali prihod oko milion i 200 hiljada eura. Na današnji dan, samo u julu mjesecu, imamo preko milion eura prihoda od trajektne linije. Rashodi su negdje 140.000 eura za plate sektora koji se bavi tim dijelom u okviru Morskog dobra, nekih 50.000 je za gorivo, ulje i ostala potrošna sredstva. Negdje na nivou ne više od 200.000 su rashodi tog sektora, tako da u julu ćemo imati gotovo milion eura pdobiti što je skoto pet puta više nego što je država imala prihod prethodnih godina”, rekao je Mikijelj.

Premijer u tehničkom mandatu Abazović ponovio je da je čisti prihod, čisti profit samo u julu je milion eura, što je pet puta više nego što je država dobijala na godišnjem nivou.

“To je samo jedan mjesec, naravno nisu svi isti. Dobro je oko rashoda da nisu veći od 20, 30 odsto, što govori da je ovaj biznis sa ogromnom maržom”, naglasio je Abazović.

Izvor:CdM

Najčitanije