17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Milatović: Turisti sa kruzera u Crnu Goru će moći da uđu sa PCR testom

Kruzer u Boki – foto S.Luković

Turisti sa kruzera koji budu imali PCR testove će moći da ulaze u Crnu Gori – to je jedan od zaključaka sa radnog sastanka o turističkoj sezoni, na kome su prisustvovali predstavnici Ministarstva zdravlja, Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva ekonomskog razvoja.

Jedna od tema današnjeg sastanka, oko koje je postignuta saglasnost je dozvoljavanje putnicima sa kruzera, koji imaju sopstvenu PCR laboratoriju, što većina njih ima, da ulaze u Crnu Goru.

Prema riječima ministra ekonomskog razvoja Jakova Milatovića, razmatrano je i na koji način će turisti ulaziti u Crnoj Gori, spremnost svih državnih organa da odgovore na izazove, razgovarano je i o kapacitetima  zdravstvenog sistema, kao i spremnosti privrede da dočekaju turiste.

Milatović je kazao da je sastanak bio uspješan, te da će u narednom periodu javnosti predstaviti zaključke donijete na njemu.

Jakov Milatović – Ministar

– Kroz jedan niz sastanaka u narednom periodu ćemo u potpunosti staviti u snažnu funkciju kompatan državni sistem, kako bi predstojeća turistička sezona bila što bolja i kako bi realizovali target koji postoji u budžetu, a to je između 60 i 65 odsto realizacije onoga što smo imali 2019. godine – kazao je Milatović.

Iz Ministarstva navode da je na sastanku  razmatran način ulaska inostranih gostiju u zemlju, u smislu potrebnih uslova, postupanje i liječenje u slučaju njihovog obolijevanja u Crnoj Gori, neophodno testiranje u hotelima itd.

“Detaljan plan za predstojeću turističku sezonu, sa svim najvažnijim informacijama za zainteresovane turiste iz regiona, ali i sa ostalih tržišta koja prepoznaju Crnu Goru kao poželjnu destinaciju za odmor, biće predstavljen u narednih nekoliko dana”, zaključuju iz Ministarstva.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije