16 C
Kotor

Slušaj online radio

Miloš Asanović pobjednik auto trke „Kotor – Trojica 2016.”

Pobjednik međunarodne brdske auto trke „Kotor – Trojica 2016″ je Miloš Asanović iz AMD “Blažo Smiljanić” Kotor – 4 minuta, 17 sekundi i 413 stotinki, što je i novi rekord staze. U prvoj vožnji stazu je prevezao za 2 min. 08 sec. 677 stotinki , a u drugoj za 2 min. 07sec. 736 stotinki.

Drugo mjesto pripali je Laslu Szaszu iz “Dubrovnik racing” 4 minuta, 23 sekunde i 488 stotinki, a treće Ištvanu Kaveczu, takođe “Dubrovnik racing” – 4 minuta, 42 sekunde i 381 stotinka.

Najtrofejniji u ekipnoj konkuenciji bio je kotorski AMSK „Blažo Smiljanić“, organizator trke.

Prve trke na stazi Kotor – Trojica počela je pred više hiljada posjetilaca u 12 sati, nakon čijeg je završetka uslijedila druga vožnja. U prvoj vožnji bilo je više incidenata nakon čega se 13 vozača moralo oprosti od takmičenja. Srećom po njih je sve prošlo bez većih posljedica.

Prva međunarodna trka Kotor – Trojica održana je 1952. a nakon 2003. Do ove godine uslijedila je pauza zbog raskola u crnogorskom automobilskom sportu.

Organizator međunarodne brdske auto trke „Kotor-Trojica 2016″ bio je Auto-moto sportski klub (AMSK) „Blažo Smiljanić”, a učestvovala su 132 vozača iz Poljske, Češke, Slovačke, Austrije, Mađarske, Italije i skoro svih zemalja sa prostora bivše Jugoslavije (osim Slovenije).

Direktor AMSK „Blažo Smiljanić“, Tripo Bukilica kazao je da je po broju takmičara riječ o najvećoj auto trci u istoriji Crne Gore.

Trka se bodovala za nacionalne i za šampionat Centralno-evropske zone (CEZ), najstarije na svijetu, koja okuplja 14 država.

Organizatori trke članovi AMSK „Blažo Smiljanić“, dobili su visoke ocjene svih učesnika, za odlično organizovanu trku.

FORMULE PRIVUKLE NAJVIŠE PAŽNJE

Međunarodnu brdsku auto trku „Kotor-Trojica 2016″ pratilo je više hiljada ljubitelja automobilizma iz zemlje i inostranstva, a organizator AMSK “Blažo Smiljanić” posvetio je značajnu pažnju bezbjednosti. Posebnu pažnju privukli su bolidi kao što je Raynard formula kojom je Szasz Laslo iz AK Dubrovnik Racing tima postigao drugo mjesto, ali i “frizirani”automobili “Lada”, “fića”, “Zastava 128”, “Golf jedinica”.

Najčitanije