24.2 C
Kotor

Slušaj online radio

„Miloš Invites“

Karadaglic, Otenyamer, Sidorova
Karadaglic, Otenyamer, Sidorova

Impresivni pejzaž i fascinantni ambijent plaže Luštica Bay-a kod Tivta pretvorili su se sinoć u nesvakidašnju scenografiju za prvi „Miloš Invites“ koncert proslavljenog crnogorskog gitariste svjetske reputacije Miloša Karadaglića i njegovih gostiju afirmisanih umjetnika, ekskluzivaca najveće izdavačke kuće za umjetničku muziku „Dojče gramofon“ klarinetiste Andreasa Otenzamera i harmonikašice Ksenije Sidorove.

Više od 300 zvanica imalo je priliku da na obali, na platformama kreiranim za tu priliku uz samo more, uživa u „muzičkoj šetnji“ od Pijacole do Hajdna i Rahmanjinova, i drugim izvođenjima vrhunskih muzičara koja uključuju djela poznate svjetske muzičke literature. Oduševljena publika je petominutnim aplauzom na binu dva puta vratila umjetnike koji su joj sjajnim performansama priuštili ne samo muzički, već i vizuelni i emotivni ugođaj i uopšte veličanstvenu atmosferu i uživanje.

Goste su pozdravili izvršni direktor kompanije „Luštica Development“ Daren Gibson i osnivač i umjetnički direktor KotorArt festivala Ratimir Martinović.

„Pokušali smo da vam priredimo iskustvo, kako mi to volimo da kažemo, života kakav bi trebalo da bude. Luštica Bay postaje žila kucavica crnogorskog primorja i centar aktivnog života i kulturnih događanja u čemu nam je neobično važna saradnja sa KotoromArtom. Zahvaljujući tom partnerstvu već drugu godinu za redom, imamo privilegiju da u Luštici Bay prikažemo performanse vrhunskih umjetnika koji sarađuju sa tim festivalom.“ – rekao je Gibson.

Karadaglic, Otenyamer, Sidorova
Sa koncerta

„KotorArt pripada gradu tradicije baš koliko i projekat Luštica Bay pripada ovom lijepom, božanskom ambijentu. Ali ta tradicija i prirodna ljepota ne smiju da nam budu omče o vratu već upravo kao polazišne tačke. Trebamo tražiti i nalaziti tu lijepu mjeru između zavjeta tradiciji i obećanja budućnosti. Saradnja Luštica Bay-a i KotorArta, između najboljeg u turizmu i najboljeg u kulturi, može, treba i mora da bude recept održivog razvoja i budućnosti ovih grana.“- istakao je Ratimir Martinović.

Miloš  Karadaglić se zahvalio publici na sjajnoj atmosferi.

„Sviramo širom svijeta, ali je ovo definitivno najljepši prostor, najimpresivniji ambijent u kojem smo izvodili. Uvijek kažem da je Crna Gora idealan teren i idealno mjesto da se razvije nešto lijepo i veliko, gdje će veliki muzičari, kao što su moji gosti Ksenija i Andreas, nastaviti da dolaze i gdje ćemo ih inspirisati i prirodnom ljepotom i infrastrukturom, što dokazuje i Luštica Bay“.- istakao je slavni gitarista.

Karadaglic, Otenyamer, Sidorova
Karadaglic, Otenyamer, Sidorova

Koncert Miloša Karadaglića i prijatelja je organizovan u okviru programa „Don Brankovi dani muzike“, Međunarodnog festivala KotorArt a u sklopu saradnje sa Luštica Bay-om.Autori KotorArta, u slavu jubileja, 15 godina festivala, inovirali su koncept Don Brankovih dana muzike,pa je, Karadaglić, inače čest gost ovog programa, ove godine ekskluzivno bio domaćin. Dobivši priliku da po svom izboru ugosti priznate soliste, te da sa njima osmisli zajedničke nastupe za crnogorsku publiku, gitarista svjetskog renomea odabrao je kolege Otenzamera i Sidorovu.

Najčitanije