8 C
Kotor

Slušaj online radio

Ministarka Borovinić Bojović: Nedovoljno razloga za smjenu dr Popovića

Borovinić Bojović na otvaranju renoviranog CKDL, Foto: Vlada Crne Gore

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović kazala je da su konstatovane neke nepravilnosti u radu, ali da je to nedovoljno za smjenu direktora bolnice u Risnu dr Vlada Popovića.

“Najvažnije je da shvatimo da kontrole moraju da postoje i da se one odvijaju na kontinuiran način. Bilo je nekih nepravilnosti u radu, ali za sada nedovoljno za smjenu Popovića. Nema nikakave potrebe da bilo ko kontrolu razumije na drugačiji način i da se prave pozorišne predstave na račun onoga što nije do kraja provjereno“, kazala je ministarka.

Prethodnih dana više stotina građana protestovalo je protiv najavljene smjene Popovića. Oni su blokirali magistralni put Kotor-Risan i ulicu koja vodi ka bolnici. Popović je, kako je kazao,  informaciju o svojoj smjeni zbog neprijavljivanja smrti mladića koji je podlegao povredama iz saobraćajne nesreće, pročitao sa portala.

Ona je to izjavila na otvaranju renoviranog Centra za kliničko-laboratorijsku dijagnostiku gdje će hitni pacijenti Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) kojima je potrebna analiza imati gotove nalaze za manje od sat.

Najčitanije