18 C
Kotor

Slušaj online radio

Mjesna muzika Đenovići velikim koncertom obilježila 100 godina postojanja

Bez velike pompe, premda slave izuzetno značajan  jubilej, stotinu godina postojanja, članovi Mjesne muzike Đenovići osvojili su u petak lako scenu na Кanli kuli i oduševili sve u prepunom gledalištu. Tri bisa, nesporna su potvrda ovog utiska!

Predstavili su se odličnim izborom koračnica, valcera, džez numera, kantri i rok ali i odabranih filmskih melodija. Djelovali su sigurno, zvučali skladno, baš onako kakvi su čini se i odnosi među članovima svih generacija u ovom ansamblu koji okuplja i one  sa iskustvom muziciranja dužim od pola vijeka i one koji tek osvajaju svijet muzike.

Njihov koncert pod sigurnim diregentskim vođstvom Aleksandra Đorđevića – dar Herceg Novom, podržala je hercegnovska Opština ali i brojni prijatelji. U Mjesnoj muzici nisu zaboravili ni Aleksandra Sašu Mandića, koji je obnovio ansambl, pa su s posebnom emocijom odsvirali  kompozicije koje su bile njegov izbor.

Mjesna muzika Đenovići – foto M.Menalo

U jednom trenutku, na svoju inicijativu , pridružio im se na sceni  i arhitekta i muzičar, klavijaturista Emanuele Filanti iz Italije, angažovan u firmi Picaroti u kompleksu Portonovi. On je odavno kažu zaljubljen u Đenoviće ali je postao i prijatelj Mjesne muzike.

Koncertu koji je pripreman skoro četiri mjeseca, očigledno s mnogo ljubavi i sa željom da se repertoar širi ali i da se sačuvaju najbolje tradicije ansambla svi su podarili istu ocjenu – dostojan je i profesionalnih scena.

Mjesna muzika Đenovići – foto M.Menalo

To je uostalom  potvrdila i poruka predsjednika Mjesne muzike Mirka Mustura koji ističe da je proširen krug ljudi koji žele da čuju muziku koju izvode u mjesnoj muzici Đenović koja je oduvijek bila  jedan od brendova ovog mjesta ali to sada snažnije i sigurnije potvrđuje.

Mjesna muzika Đenovići – foto M.Menalo

Na svoju i na radost publike naravno, pa je opravdano očekivati još češće susrete. Isto tako poželjeti da se ostvare njihovi planovi ali ih i podržati u namjeri  da formiraju ansambla mažoretki i jedne klape,  baš kao što su od nedavno formirali sopstveni bend.

Izvor:Radio HN

Najčitanije