15 C
Kotor

Slušaj online radio

Mlada Dubrovčanka s dva fakulteta u potrazi za poslom zakupila pano u metropoli

Tina Smanjak foto jutarnji

Dubrovčanka Tina Šmanjak uzburkala je Zagrepčane svojim plakatom s kojim traži novi posao. Koliko je ljudska znatiželja velika govori i to da su neki čak zvali Zagrebplakat kako bi saznali o čemu se radi, s obzirom da nije bilo ni imena ni prezimena već tek mail adresa. Kako piše Jutarnji, u manje od sedam dana javilo joj se desetak poslodavaca i bila je na četiri razgovora za posao, od kompanija koje se bave maloprodajom do financija.

“Radi li se o još jednom u nizu brojnih teasera za kampanju ili netko uistinu traži posao preko billboarda”, pitali su se Zagrepčani. Neki su išli čak toliko daleko da su nazivali Zagrebplakat i raspitivali se o značenju panoa. Plakat je izazvao neviđen interes. Ona je Tina Šmanjak, 31-godišnja rođena Dubrovčanka koja je odrasla u Sloveniji, završila je dva fakulteta u Zagrebu i marketingom se bavi više od pet godina, piše Jutarnji.hr.

– Svatko može smisliti ovako nešto kreativno i originalno, samo je potrebno malo hrabrosti. Htjela bih da ljudi shvate da promijeniti posao nije neka velika stvar. Danas stalni posao ne znači ništa osim da mogu ušetati u banku i da će mi odobriti kakav-takav kredit. Htjela bih potaknuti ljude da krenu mijenjati stvari kad su nezadovoljni – rekla je Tina za Jutarnji, za koju i dubrovački profesor Đorđe Obradović ima samo riječi hvale.

– Kreativnošću do (boljeg) posla, originalnošću do (boljih) poslodavaca. Takva je Tina Šmanjak bila i na studiju Mediji i kultura društva Sveučilišta u Dubrovniku i takva je, srećom, ostala i danas, poslije još dva završena (zagrebačka) diplomska studija – napisao je profesor Obradović na svome fb profilu.

Najčitanije