16.6 C
Kotor

Slušaj online radio

“Moderna keramika Gruzije” u Budvi

Moderna keramika Gruzije

Kulturni centar AUDITORIA u Budvi biće domaćin jednodnevnog umjetničkog događaja pod nazivom “Moderna keramika Gruzije”, koji predstavlja profesora keramike, Gigišu Pačkorija (orig. Gigisha Pachkoria) iz Gruzije.

Ovaj inspirativni događaj će se održati u ponedjeljak, 25. februara 2024, započinjući majstorskom klasom u 12 sati, a svečano otvaranje izložbe zakazano je za 19 sati.

Izložbu će otvoriti poznata crnogorska slikarka Jelena Papović.

Pačkorija je renomirani profesor na Akademiji lijepih umjetnosti u gradu Tbilisi. On ne samo da proizvodi i distribuira keramičke skulpture i grnčariju širom svijeta, već svoje umijeće prenosi i kroz svoje majstorske radionice. Ovaj jedinstveni događaj će omogućiti učesnicima da steknu dragocjeno teorijsko i praktično znanje, kroz interaktivne demonstracije i vježbe, pružajući im solidno razumijevanje tradicionalnih gruzijskih keramičkih tehnika.

Ne propustite priliku da se pridružite ovoj inspirativnoj manifestaciji namijenjenoj kako početnicima, tako i naprednim studentima keramike. Očekujemo da će „Moderna keramika Gruzije” biti ne samo edukativno iskustvo, već i izvor inspiracije i kreativnosti.

Nakon ovog događaja, imaćete priliku da ponovo uživate u radovima istog umjetnika G.P. u maju, na drugoj izložbi u Modernoj galeriji „Jovo Ivanović” u starom gradu Budve.

Najčitanije